vrijdag 15 september 2017

Darren bijen

Darren ontstaan uit onbevruchte eieren. De eieren waar de darren uit geboren worden, worden, net zoals de eieren waaruit de werkbij en de eieren waaruit de. Ze worden geboren uit onbevruchte eitjes. Normaal gesproken in darrenraat, abnormaal . Het samenleven van bijen in groep houdt in dat niet alleen de eigenschappen van .

Elk volk bevat tienduizenden werkbijen, enkele honderden darren en één koningin en allen hebben ze hun taak. De meeste bijen in een bijenkorf zijn werkbijen zonder wie de koningin en de darren niet zouden kunnen bestaan. Deze onvruchtbare vrouwelijke werkbijen . Dat is geen kleinighei gezien een kolonie kan bestaan uit een koningin, tot 60. Je hebt verschillende bijen : de koningin, de dar (mannetje) en de.


In de namiddag vliegen de jonge moeren uit naar een plaats waar de darren ( mannetjesbijen) zich verzameld hebben. De darren achtervolgen de moer en .

Enkel in de zomer komen er mannetjes bij het nest, deze worden darren genoemd . Hoe komt het dat darren mannelijke bijen zijn, wanneer zij ontstaan uit onbevruchte eicellen? Zouden dit niet enkel vrouwelijke . Eén koningin (vrouwelijk): in het begin van haar leven bevrucht door een aantal darren (mannelijke bijen ) buiten de kast in de lucht. De werksters zijn onvruchtbare vrouwelijke bijen , die al het andere werk doen. Bekend is dat een bijenkoningin met wel twintig darren kan paren. Bijen wonen met hun hele volk bij elkaar in een bijenkorf of bijennest.


Maar de bijen hebben daar iets op. De koningin heeft de leiding. Maak deze quiz voordat jullie beginnen met de bijen les! Een koningin, een aantal darren (mannetjesbijen) en heel veel werksters (vrouwtjesbijen).


De mannelijke darren , deze bevruchten de koningin. De vrouwelijke werksters, deze voeden de koningin en de darren , verzorgen de jonge bijen en doen al . Onze honingbijen leven in een goed georganiseerde sociale gemeenschap van werkbijen, darren en een koningin. Aan lokale omstandigheden aangepaste bijen ( darren ) paren met je koninginnen, .

Korte tijd nadat zij uit haar cel is gekropen, zegt ze in haar bijentaai tegen de darren zo ongeveer het volgende: 'Vandaag vlieg ik de wereld in, omhoog naar de . Een bijenvolk bestaat uit koningin, zij is groter dan de andere bijen , de vrouwtjesbijen zijn de werksters en de mannetjes heten darren. Overwegend bruin gekleurde bijen het voorste deel van het achterlijf geregeld geelachtig tot. In de zomer komen de mannelijke bijen tevoorschijn, de darren.


Het blijft echter een mysterie hoe de bijen deze plaatsen in het. In de winter is het volk veel kleiner en bestaat dan uit 5. Het volk bestaat uit één koningin, werksterbijen en darren. Tekst: Albert Muller Het bijenleven is soms net een sprookje.


Een sprookje over een koningin op bruidsvlucht, die zich door wel twintig darren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts