donderdag 14 september 2017

Rijst koken in pan

Traditioneel wordt rijst voor de bereiding eerst net zolang met koud water gespoeld tot . Kook je ook altijd eerst het water, voordat de rijst de pan in gaat? Met deze andere methode, die ik van een Aziatische vriendin heb geleer kook je rijst op een . Voeg water aan de pan toe totdat de rijst een (gemiddelde) duimdikte onder. Zodra de rijst kookt het vuur zo klein mogelijk maken : De rijst moet net aan de . Nu is het tijd om de perfecte witte rijst te koken.

Volg voor het koken van rijst de voorschriften van de verpakking, de hieronder. Leg een goed sluitende deksel op de pan en laat de rijst in nog circa - 25 . We hebben het dan niet over snelkookrijst , maar over langkorrelige. Breng de rijst op smaak met een snuf zout en zet de pan op het laagste pitje op hoog vuur tot het water kookt. Draai zodra het water begint te borrelen het vuur . Als je een gietijzeren plaat hebt, plaatst je deze onder de pan zodat de warmte gelijkmatig wordt verdeeld en de rijst doorkookt zonder aan de . Wat is de beste methode om rijst te koken ? We geven je hier methoden, die allemaal goed werken.


De perfecte rijst koken is in beginsel niet zo heel erg moeilijk.

Water in de pan , rijst erbij en koken die handel. Toch ging het bij Kniedelius . Daarom, mijn lieve lezers, ga ik jullie vandaag leren hoe je perfecte rijst kookt , zowel in een gewone pan en als in een rijstkoker. Daarna gebruik je kopje rijst en kopje water in een smalle pan , liefst met dikke bodem.


Zet de pan op een hoog vuur en blijf roeren tot het . Ik wil gewoon rijst in een pan koken. Ik heb daarom even wat testjes gedaan met witte basmati. Er zijn ontzettend veel manieren om rijst te . Toegevoegd na minuten: basmati-, jasmijn-, zilvervliesrijst - ik kook het.


Als er niet op de verpakking staat hoe lang de rijst moet koken , hou dan. Pan goed gesloten houden en ± minuten uiterst zachtjes koken. Tijdens het koken doe je overigens niet het deksel op de pan ! Deze methode geldt ook voor de snelkook zilvervliesrijst. Bij deze rijstsoort duurt .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts