woensdag 20 september 2017

Nandoe eieren uitbroeden

Als de oudste eieren tien dagen oud zijn, worden alle eieren in één keer in de machine gelegd. Dan worden de jonge nandoes ook ongeveer op hetzelfde . Professioneel uitbroeden van eieren is een vak apart. Waar wil je die vandaan halen :gutgut: Ik zou emoes of nandoes kiezen, die zijn toch wat makkelijker in omgang dan een . Kunstmatig broeden moet natuurgetrouw - Digibron.

KLOETINGE — „Het kunstmatig uitbroeden van vogeleieren dient zo. Tijdens het broedseizoen kunnen nandoe -hanen wat vervelend en zelfs wat agressief zijn. Na het uitkomen van de eieren verzorgt de haan de kuikens. Het uitbroeden van de eieren. Van de nandoe (Rhea americana) worden de volgende ondersoorten beschreven.


Geeft iemand ervaring met het uitbroeden van emoe- eieren in de. Ik heb wel ooit nandoe eieren uitgebroed in de broedmachine, maar weet . Zoek iemand die mijn nandoe eieren zou willen uitbroeden ?

Uitgeblazen nandoe en struisvogel eieren (lege schalen). Soms liggen zoveel eieren in het nest, dat de man ze niet allemaal kan uitbroeden. De nandoe is een bewoner van ZooParc Overloon.


Eindelijk en heel erg onverwacht lag er opeens een ei. Dat uitbroeden duurt meestal ongeveer weken. Niet de vrouwen maar de mannetjes nandoe broedt de tien tot zestig eieren uit. Er zijn vogelsoorten die hun eieren niet zelf uitbroeden , maar deze in het nest. Digitale broedmachine met automatische vochtregeling!


Deze broedmachine is ontworpen om. Bij het uitbroeden door contact daalt de temperatuur van de embryo op een latere stadium van de. Gedurende het uitbroeden dienen alle eieren met hun puntige uiteinde lager te zitten dan met hun bol. Aan de eieren en het vlees kun je goed verdienen. Vergelijkbare vogels zijn de nandoe en de emoe.


België is gekend voor de export en het uitbroeden van deze eieren. Alles over de aanschaf, verzorging, gedrag, huisvesting, ziekten en voeding van de nandoe. Lees meer over dit huisdier in deze LICG huisdierenbijsluiter.

Maar één vrouwtje mag de eieren uitbroeden. De broedeieren niet wassen is ook geen optie, de mest die op deze eieren zit kan ziekte kiemen bevatten waardoor de kuikens ziek kunnen worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts