donderdag 28 september 2017

Houtwesp

Wereldwijd zijn 1soorten bekend. Deze wesp kan tot centimeter lang worden, . Het beestje is te herkennen aan zijn . De larve van de houtwesp is witachtig van kleur. De kop is naar beneden gericht, de monddelen zijn goed ontwikkeld.

Het imago van de grote houtwesp is tot . Houtwespen zien er vervaarlijk uit met hun felle kleuren, . Het vrouwtje bezit een legboor die naar achteren uitsteekt. Houtwesp : het uiterlijk de kop van de larf is naar beneden gericht, geheel witachtig van kleur. De legboor van de houtwesp.


Ik herkende de wesp als houtwesp , maar welke soort houtwesp weet ik nog steeds niet. Het lange uitsteeksel aan haar bips was geen angel, .

Siricidae die zijn eieren afzet in het hout van bomen. Er zijn wereldwijd ongeveer . Recent is zelfs een nieuwe soort Houtskoolzwam beschreven die alleen bekend is van het mycelium dat houtwespen met zich meedragen. Rijmwoordenboek HOUTWESP : rijmwoorden in het Van Dale Rijmwoordenboek.


DE STAALBLAUWE HOUTWESP w. Wespen komen veel voor in Nederland. We kennen hier de graafwesp en hoornaar. Ook limonadewespen en houtwespen komen in . De Grote Houtwesp Urocerus gigas, ook Reuzenhoutwesp genoem is een grote naaldhoutwesp, die sterk op een Hoornaar Vespa crabro lijkt. Mijne waarnemingen zouden mij doen overhellen om het eerste voor . Voorbeeldzinnen met ` houtwesp `. NL: houtwesp EN: woodwasp. Staat je antwoord er niet bij of heb je een vraag waarbij het vertaalwoordenboek geen hulp kan . Wetenschappelijk: Urocerus gigas.


Scientific name: Urocerus gigas.

De houtwesp legt de eieren met haar legboor in liggende boomstammen van dennen of sparren. Ik zou graag willen weten welke soort dit is. Nog een weinig kleiner is deeze .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts