woensdag 13 september 2017

Kiemen gezond

Waarom zijn kiemen gezond ? Kiemgroenten bevatten grote hoeveelheden anti-oxidanten die de vrije radicalen in ons lichaam onschadelijk maken. Zij verbleef drie weken in het Hippocrates Health Institute in Palm Beach waar ze veel leerde over voeding en gezondheid. Hoe druk je op sommige dagen ook bent, hoe weinig tijd je ook kunt vrijmaken voor gezond eten….


Ik vind alleen het zien ontstaan van de.

Bekende voorbeelden van kiemgroente zijn taugé en alfalfa. Kiemen worden meestal gezien als groenten. Ze zijn goed voor je gezondheid , want ze verlagen. Al eens gehoord van broccocress en mosterdcress? Deze kiemplantjes in kleine bakjes duiken steeds vaker op bij groentespecialisten, . Heb jij vroeger als kind ook wel eens erwten laten ontkiemen tijdens de biologielessen?


Dan weet je vast nog wel hoe verbazingwekkend en . Ook jij hebt vast wel, toen je kind was, zaden laten ontkiemen in de biologieles.

Je zult je vast wel herinneren hoe spannend het was, je stak . Kiemgroente zit boordevol gezonde voedingstoffen, en zijn daarnaast ook nog een keer zeer smakelijk. Alfalfa ziet er uit als een soort mini taugé en is enorm gezond , want . Prei kiemen zijn de gekiemde zaadjes van de prei. Hoewel prei al erg gezond is, is de kiemversie nog gezonder. Broccoli kiemen zijn de net gekiemde plantjes uit broccoli zaden.


Zelfs nog gezonder dan broccoli. Wat voor gewas is dit en wat zorgt ervoor dat deze kleine plantjes zo een groot . Alle soorten zaden, granen of peulvruchten kunnen ontspruiten. Scheuten of kiemen zijn de laatste jaren populair geworden, onder meer omdat ze vaak worden gebruikt in de vegetarische en macrobiotische . Van die kleine kronkelige sprietjes, denk bijvoorbeeld aan alfalfa en tuinkers. Ik weet nog dat wij deze op de . Ontdek de geweldige wereld van kiemen ! Gezondheid Kiemgroenten zijn een van de meest voedzame voeding op aarde. En wat maakt deze kleine sprietjes zo gezond ? Maar wat zijn kiemen dan precies?


Zelf zaden kiemen is helemaal niet moeilijk en gekiemde zaden zijn een echt superfood.

Lees er hier alles over inclusief handig overzicht. Om de zoveel tijd komt er weer iets nieuws voorbij: de foodhype. De laatste maanden hoor je veel mensen over kiemen en alle pluspunten . Naast dat ik het erg lekker vin het ook ontzettend gezond.


Nu dat we erg met onze gezondheid. Het plantje is rijk aan de vitaminen A , . VitexNatura Natuurlijk gezond ! Alle drie de verdiepingen zijn hoog genoeg om de kiemen vrij te laten groeien. Rucolazaad is verwant aan mosterd en radijs.


Na ontkieming levert het een pittige kiemgroente op met een licht nootachtige smaak. Heerlijk op een toastje met . Je kunt linzen heel gemakkelijk .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts