dinsdag 12 september 2017

Transport varkens

Temperaturen van boven de 30°C in Nederland deze week. En dan toch tienduizenden varkens op transport zetten naar het slachthuis. Er is een levendige handel van dieren in de veehouderij. Binnen IKB Varken moet er voor het vervoer van dieren aan de wettelijke verplichtingen, de Europese transportverordening (Verordening (EG) nr.


De varkenshouderij heeft alle belang bij diervriendelijk en veterinair veilig transport van varkens.

De meeste transporteurs zijn van goede wil. Schokkende beelden van een transport van varkens. Stichting Varkens in nood dient een klacht in. De vervoerder zegt dat het heel normaal is. Inspecteurs van Varkens in Nood in actie: Nederlandse slachtvarkens richting Polen in overbeladen.


De huidige voorschriften voor transport van varkens zijn nauwelijks gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Dat maakt het moeilijk om (EU-)regelgeving op. De laatste decennia worden de afstanden, waarover varkens worden vervoer steeds groter.

Varkenshouders moeten meer oog hebben voor goed vervoer. De Duitse journalist Jenke von Wilmsdorff wilde aan den lijve ondervinden wat er gebeurt tijdens een varkenstransport. EU en van de EU naar derde landen waarbij het transport meer dan uur duurt.


Indien u als hobbyhouder niet zelf kan instaan voor het vervoer van uw dieren, moet u een erkend vervoerder . De varkens die wij bemiddelen staan bekend om hun kwalitatief en gezondheidstechnisch. Transport als hobbyhouder. Dit komt vooral door de aandacht die de gehele keten heeft voor het welzijn, de voeding en de leefomstandigheden van het varken. Meer dan miljoen van deze levende biggen werden op transport gezet naar.


Desondanks is het toegestaan om varkens uur te vervoeren voordat ze . De NVWA controleert streng op dierenwelzijn tijdens transport en bij aanvang van. Wanneer is er sprake van commercieel vervoer? Welke documenten neemt de commercieel vervoerder mee bij het transport van varkens ? Onder het Beter Leven keurmerk krijgen varkens daarom meer ruimte. Gangbare bedrijven hebben geen tijdslimiet voor transport.


In dit werkgebied is kennis en ervaring ontzettend belangrijk. Zonder goede transport tussen de diverse gespecialiseerde bedrijven in de keten. Voor het transport van varkens geldt de algemene richtlijn dat alle varkens gelijktijdig moeten kunnen gaan liggen en in hun natuurlijke houding moeten kunnen .

De afdeling planning van VAEX Varkens - en Veehandel fungeert als een spin in het. Met een eigen wagenpark is het transport van VAEX in eigen beheer. Het Federaal Voedselagentschap (FAVV) heeft al een veiligheidszone afgebakend. Probleem met hitteprotocol is dat dieren op transport mogen .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts