woensdag 20 september 2017

Koeiendans

De blijheid die de koeien tijdens de koeiendans uitstralen spreekt boekdelen. Voor de juiste balans, doen wij de koeiendans. De leukste activiteit van het jaar is kort maar vrolijk.


Zaterdagmorgen werd de stal ingewisseld . Het is een bijzonder tafereel: wanneer de koeien na een lange winter op stal weer naar buiten mogen, doen ze dat dansend. Net als de koeien heel blij worden?

Na een lange winter op stal mogen de koeien op Stadsboerderij Presikhaaf voor het eerst weer de wei in. Recept om zelf inkt te maken van de inktzwam. Het recept om zelf inkt te maken van de geschubde inktzwam. Nog niet eerder mochten de koeien zo vroeg de wei even in!


Ze waren net zo verbaasd als de filmer. Volksdans door de loeiende koeien. PS De laatste koe die aan komt rennen die stond nog in. Dus stonden op de Ambachtshoeve in Raamsdonk .

Kom zondag april naar de Ruurhoeve en beleef het mee. Elk voorjaar belooft zonnige, warme uren en nieuw leven. Wie wordt daar niet blij van? Koeiendans in Leusden gaat niet door wegens kou. De start van het boerenseizoen wordt door melkbedrijf Friesland Campina morgen niet . Maar er is ook ander vermaak: Rommelmarkten in Deventer en Zwolle en kijken bij de voorjaars- koeiendans.


De koeien gingen naar buiten op . Kom je zaterdag april kijken bij Kaasboerderij Schep naar honderden zeer tevreden koeien die dansend de wei in gaan tijdens de jaarlijkse . Elk jaar opnieuw proberen we onze koeien met de nodige aandacht van stal te halen. Het is altijd een genot om te zien hoe blij onze koeien zijn . Op deze heerlijke warme lentedag gaan de dames weer voor het eerst naar . Helemaal uit je koeiendak in Maarheeze. Op deze dag mogen de koeien na een winterperiode op stal naar buiten. Dan dansen en springen ze . Bij de boerderij van het Landgoed ter Coulster komen de koeien weer van.


De meisjes staan al te trappelen van ongedul dus de kans is groot dat de koeiendans te zien zal zijn. Vanaf 11:uur zijn belangstellenden .

Op zaterdag april mochten de dames om 14. Dankzij het mooie weer mogen ook de koeien in Echten weer naar buiten en dat zorgde voor een heuse koeiendans. Koeien lieten zien dat ze er zin in hadden. Het blijft een prachtig gezicht: schuddende koeienkonten, heen en weer slingerende uiers .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts