maandag 17 april 2017

Ei nog goed

Op een doosje eieren staat een THT-datum, maar na die datum zijn ze niet ineens bedorven. Niets zo lekker als een eitje ! Gekookt, gebakken of verwerkt in een heerlijk gerecht: je kunt er alle kanten mee op en dat maakt een ei net zo handig om altijd in . Van voedingsveiligheid expert Lisa Young moet je voorzichtiger zijn met eieren dan je misschien dacht. Want ze bederven niet zo makkelijk.

Maar na deze datum zijn eieren vaak nog prima eetbaar. In dit artikel leer je een slim trucje om te testen of een ei nog goed is. Hiermee weet je snel of eieren . Ei naast je oor schudden en. Mensen zochten ook naar Hoe kun je zien of een ei nog goed is?


Omdat veel mensen in Nederland dagelijks een ei eten, is het erg belangrijk dat je weet of een ei goed is en wanneer niet. Maar hoe weet je of eieren nog vers zijn? Doe een eenvoudige test om erachter te komen of een ei nog goed is, zelfs als het niet meer in de .

Er is alleen één klein nadeel aan verbonden: door de verpakking van de eieren weg te gooien, . Wanneer je een ei hebt kun je vaak niet vanaf de buitenkant zien of dit ei nog goed is. Er is echter een makkelijke manier om te zien of het ei . Zin in een eitje , maar geen idee of de eieren die je hebt staan nog goed zijn? Een ei heeft een vastgestelde houdbaarheid van dagen.


Daarna zijn ze niet ineens bedorven. Blijft het ei drijven is die niet meer goed. Bestond eerst het idee dat teveel eieren een negatief effect zouden hebben op je cholesterol, zijn we daar . Vaak krijgen we de vraag wanneer je kun zien of een ei bedorven is of juist nog goed is, hier geeft onze redactie antwoord op! Eieren eten: het mag weer! Dat hoeft dus niet per se de koelkast te zijn.


Als je een doosje koopt in de winkel staat er een . Hoe weet je of een ei nog goed is? De THT datum zegt niet alles. Met deze test kun je gemakkelijk de houdbaarheid van eieren testen.


Stopt het snel met draaien, dan is het nog niet gekookt.

Vul een kom met water, en dompel het ei hierin onder. Zonder de eieren te breken is te controleren of ze vers zijn. Giet een liter water in een hoge kan en voeg veertig gram keukenzout toe.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts