donderdag 13 april 2017

Boskapping

De bedreiging voor het voortbestaan van het regenwoud is ontbossing. Bijna de helft van de bossen op aarde is al verdwenen. WNF helpt ontbossing tegen te . Het omhakken van regenwoud in de Amazone in Brazilië is sterk toegenomen.


Volgens het Braziliaanse instituut voor milieu en ruimtelijke . Het afgelopen jaar was - voor het derde jaar op rij - het warmste jaar ooit.

En ook dit jaar zal volgens alle . Wij onderhouden u bos of park en verzorgen alles van onderhoud tot boskapping. Gelukkig is er inmiddels wereldwijd overeenstemming over het belang van de prachtige bossen die we nog hebben. Bedankt mensen die dit filmpje hebben gemaakt nu krijgen wij een beter cijfer joepie.


Ter vergelijking: we verliezen voetbalterreinen per minuut. Ontbossing vernielt jaarlijks miljoen hectaren bos op aarde. Inleiding Toen ons een aantal onderwerpen werden voorgelegd om een praktische opdracht over te maken, vonden we het best moeilijk om . In de wildernis van het Amazonegebied in Brazilië verdwijnen jaarlijks honderdduizenden hectares regenwoud. Illegale houtkap is nog steeds .

Alle artikels over het onderwerp ontbossing op Knack. Het Amazonewoud is heel snel aan het verdwijnen. Het gaat om een gebied groter dan Nederland.


Brazilië stelt het reservaat beschikbaar om investeerders te trekken. De Braziliaanse regering . Bossen zijn van levensbelang voor veel planten en dieren. Maar liefst van alle soorten is ervan afhankelijk voor het voortbestaan. Uit cijfers van de Braziliaanse regering blijkt dat in de periode . Houtkap en bosbrand in bosgebieden, die niet gecompenseerd wordt door aanplant (zoals bij bosbouw) leidt tot ontbossing: het verdwijnen . Merbaukap in Papoea, ontbossing van Borneo, alles in Indonesië, en de ontbossing in het . Over de hele wereld is er een grote vraag naar hout.


Om aan deze eisen te voldoen, moet er enorm veel bos gekapt worden. De voorbije maanden heeft de hamburgerketen ook al bekendgemaakt dat het . De goedgekeurde dunningswerken in de OCMW-bossen rond Hidrodoe worden deze week hervat. Er zijn werken voorzien in zo goed als alle . Straalex staat verder in voor boskapping van percelen, bouwgron braakgron en het uitdunnen van bossen en parken. Het houdt eigenlijk gewoon in dat er zoveel bomen verdwijnen dat er minder bos is, om wat voor .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts