donderdag 27 april 2017

Grauwe schimmel

Op het blad ontstaan dan grauwbruine plekken die zich . Bekijk welke preventieve . De sporen van Botrytis cinerea . Deze schimmel kan alle bovengrondse delen van de plant infecteren en dringt gewoonlijk binnen via wonden. Op de stengel zijn elliptische, met . Grauwe schimmel veroorzaakt de meeste schade bij stekken in de koude bak of onverwarmde kas.

De oorzaak van Botrytis-rot of grauwe schimmel ligt bij de necrotrofe schimmel Botrytis cinerea. Het infecteert en doodt het weefsel en haalt voedingsstoffen uit . Net als andere schimmels ruimt de grauwe schimmel organisch afval op. Krulziekte en grauwe schimmel. Bladeren, bloemstengels en vruchten worden bruin en verrotten. Aangetaste delen worden later met een stuiven bruingrijs schimmelpluis bedekt.


Botrytis is een schimmel en staat ook wel bekend als Botrytis cinerea, grijsrot, grijze schimmel of grauwe schimmel. Wanneer een plant besmet is met botrytis, . Botrytis cinerea (ook bekend als grauwe schimmel of vruchtrot) valt zwakke planten of stervende bloemen aan.

In feite helpt hij de natuur met het . Chrysant kan erg gevoelig zijn voor grauwe schimmel oftewel Botrytis. De vroegere naam “Botrytis cinerea” is nu veranderd in ”Botryotina fuckeliana”. Tomatentelers kunnen straks waarschijnlijk nieuwe tomatenrassen telen waarin geen chemische bestrijding van de grauwe schimmel meer . Botrytis of vruchtrot kennen veel mensen als een schimmel.


Botryotinia fuckeliana en Botrytis cinerea: ook wel grijze of grauwe schimmel , die alle groene delen van de plant incl. Een schimmelsoort dat groeit op de honingdauw die achtergelaten is door luizen. Windhoos, grauwe schimmel en uitval WKK's. De schimmel is grijsachtig en plakkerig. Fluopyram en trifloxystrobin.


Braam en framboos – onbedekte teelt. Alle waarnemingen uit de natuur online. Monilia fructigena en grauwe schimmel. Vruchtrot veroorzaakt door grauwe schimmel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts