dinsdag 11 april 2017

Trompetbloem giftig

Vele planten zijn estetisch zeer kleurrijk en sierlijk, maar vaak beseft men niet dat er achter die prachtige plant ook een giftige plant kan steken. De nederlandse naam is Trompetbloem , familie van de Bignoniaceae. Zuurgraad grond: Zwak zuur tot licht basisch Hoogte in C5Giftig : Nee . Nederlandse naam is trompetbloem of trompetklimmer.


Alle onderdelen van de trompet bloem zijn giftig. Dit geldt niet alleen voor consumptie, maar ook voor contact met de huid.

Draag daarom altijd handschoenen . De gele trompetbloem is een struik of een boom die oorspronkelijk. Grote, welriekende, hangende trompetbloemen met buisvormige kelk. OPGELET: alle delen van Brugmansia zijn giftig.


Deze bloemen verschijnen . Knabbelt je hond uit nieuwsgierigheid weleens aan bloemen en planten? Heel wat planten in je tuin zijn giftig voor honden. Lees alles wat je moet weten!

De bladen zijn anders dan van de gewone trompetbloem. De doornappel, prachtige plant, maar giftig ! De gehele plant bevat hoge concentraties van het zwaar giftige thujon. Zomers zijn ze getooid met grote hangende trompetbloemen.


Mijn konijn heeft net een heel klein stukje van een blaadje van een tromeptbloem gegeten. Natuurlijk zijn niet alle bloemen en planten zodanig giftig dat ze dodelijk zijn. Veel hangt af van de hoeveelheid bloemen of planten dat je hond heeft opgegeten.


De Campsis radicans is ook wel bekend als Trompetbloem. Zijn deze planten giftig voor konijnen? Foto over De maanbloem die bij nacht opent. Hij moet NIET giftig zijn ivm onze kleine meiden. Zorg dan dat deze giftige planten nĂ­et in je huis of tuin staan.


In deze lijst vind je alle planten die giftig zijn voor konijnen. Het beschrijft de mate van giftigheid en welke delen giftig zijn. De bloemkleur is scharlakenrood en de bloeitijd is van ca.


Volgens mij klopt het dat ze giftig zijn, gouden regen is ook giftig , dus zou wel oppassen of. Giftige tuinplanten komen in veel tuinen voor zonder dat tuineigenaren dit weten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts