maandag 4 juli 2016

Zilvervliesrijst koken

Breng opnieuw aan de kook en laat de rijst min. Neem de pan van de warmtebron en giet de rijst af. Doe de rijst , zonder te wassen, in een pan met ruim kokend water.


Breng te water opnieuw aan de kook en laat de rijst in een gesloten pan 8 . Bruine rijst is voedzamer en gezonder dan witte rijst.

Het koken duurt wel iets langer en je hebt iets meer water nodig. Hallo, ik eet sinds kort zilvervliesrijst en deze zijn verpakt in kookbuiltjes met microperforaties zodat het handig(er) is om na het koken makkelijk(er) te serveren. Kook je ook altijd eerst het water, voordat de rijst de pan in gaat? Met deze andere methode, die ik van een Aziatische vriendin heb geleer kook je rijst op een . Rijst kan op verschillende manieren worden klaargemaakt.


Zo kan je rijst droog koken of stomen. Rijst in wat water gooien en laten uitkoken, veel simpeler kan koken niet zijn.

Toch blijkt die methode niet juist en zelfs schadelijk voor de . Hoe krijg je de perfecte rijst ? En hoe lang kook je granen zoals boekweit, spelt en freekeh? En minstens zo belangrijk, . The best way to cook brown rice. Er bestaan talrijke soorten rijst , dit filmpje gaat over het koken van zilvervliesrijst of bruine rijst. Volg voor het koken van rijst de voorschriften van de verpakking, de hieronder beschreven kookmethodes zijn richtlijnen bij gebrek aan betere instructies. De korrel van de zilvervliesrijst kookt mooi droog en is uitstekend geschikt als basis voor rijstgerechten.


Gebruik ongeveer g per persoon. De industrie komt haar tegemoet met zakjes die ze in ruim . Voor kopje zilvervliesrijst ± kopje water. Breng de rijst met licht gezouten water zonder deksel aan de kook en zet het vuur dan héél laag. Voor vier personen: was de rijst voor het koken. Zet dan het vuur laag of plaats de pan . Hoe lang rijst moet koken hangt ook een beetje af van de soort die je wilt gebruiken.


Tegenwoordig is er een grote keuze in rijstsoorten.

Een gerecht van zilvervliesrijst met een bite, zachtgebakken groenten met. In de Nederlandse keuken wisselen we vaak af tussen snelkookrijst of witte rijst. Maar kunnen we niet beter zilvervliesrijst verwerken in onze .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts