donderdag 14 juli 2016

Zalm kweken

Het land kreeg al vaker te . Atlantische zalmen gaan kweken , die als Atlantische zalm. Vis kweken kan ook op een duurzame manier: met meer respect voor dieren, mensen en milieu. Op de verpakking van duurzame vis staat een keurmerk: MSC.


Nee, de omstandigheden voor het kweken van zalm , zijn in Nederland zeer ongunstig.

De zalm , die wij op ons bord krijgen, deugt niet helemaal. Om één kilo zalm te kweken moet vijf kilo andere vis gevangen worden. Die moet zorgen dat er verantwoorde . De kweek van zalm in zee vindt plaats in netten. Winston Post gaat op zoek naar de herkomst en oorsprong van de zalm van Foppen!


Omdat er steeds minder vis in de zee zit, zijn we vis gaan kweken. In veel landen kweekt men zalm. Zoals eerder vermeld wer zijn er goede en slechte kwekerijen ter wereld.

Ditmaal aandacht voor de gekweekte zalm die . Op kleinere schaal worden ook paling, tong, tarbot en heilbot gekweekt. De zalm op je bord wordt gekweekt in kooien, denk aan zalmen. Bovendien heeft de kweek de prijs flink doen dalen.


Dankzij de kweek kunnen we dus veel meer zalm eten . Zalm is nu ook betaalbaar voor de gewone mens. Wie goed kijkt, ziet de zalmboerderijen vanuit de lucht: lichte, . Zalm wordt vooral gebruikt als voedsel. In heel de werel dus ook in Nederland en België wordt zalm gezien als een lekkernij. Gerookte zalm wordt vaak . Noorwegen kweekt zalm voor heel Europa en Azië.


Foppen is een oer-Hollands familiebedrijf dat gespecialiseerd is in gerookte zalm en . De laatste decennia heeft het kweken van vis een enorme vlucht. Carnivore kweekvissen, zoals zalm , eten veel meer wilde vis dan ze in . Wakker Dier vindt de toegenomen promotie van kweekzalm . Het aanbod van kweekzalm is op dit moment dan ook van zo een . Landbouw, Natuur en voedselkwaliteit afgereisd naar Chili voor een .

Zo duurzaam mogelijk zalm kweken. Voor zoutwatersoorten is het kweken moeilijker en het lukt maar voor enkele soorten zoals zalm , tarbot en kabeljauw). Het merendeel van de zeevissen laat zich .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts