maandag 18 juli 2016

Kunstgras kankerverwekkend

Er is geen enkel verband tussen sporten op rubberkorrels en het ontwikkelen van kanker bij kinderen en jongvolwassenen, toont een groot . Sporten op kunstgras zou mogelijk kankerverwekkend zijn. Onderzoek in de Verenigde Staten heeft een verdacht groot aantal jonge kankerpatiënten gevonden . Veel voetbalclubs maken voor wedstrijden of trainingen gebruik van kunstgras. Wetenschappers zijn bang dat er een relatie is met gevallen van kanker.

In Amerika heeft Amy Griffin, voetbalcoach aan de Universiteit van Washington, de vraag opgeworpen of kunstgras wel zo veilig is. Zij kent meerdere gevallen . Bij elf gemeenten en voetbalclubs die tot nu toe zelf hun kunstgras hebben laten onderzoeken, zijn hogere concentraties kankerverwekkende. Het is niet nodig om kunstgrasvelden met rubberkorrels te vermijden vanwege de angst voor kanker , concluderen ze. Een tijdje geleden kondigde ze een onderzoek aan naar kunstgrasvelden. Het sporten op kunstgrasvelden zou kankerverwekkend zijn.


In de rubberkorrels op sportvelden met kunstgras zitten kleine hoeveelheden kankerverwekkende. Bij wrijving of door opname in het bloe zouden schadelijke stoffen kanker kunnen .

Naar onderzoek blijkt dat kunstgras kankerverwekkend zou zijn. Bij ons is het kunstgras NIET kankerverwekkend! Bijna alle onderzochte kunstgrasvelden met rubbergranulaat bevatten hogere concentraties kankerverwekkende stoffen dan is toegestaan in . Het nieuwe Amerikaanse onderzoek dat vaststelt dat er geen verband bestaat tussen kanker en kunstgraskorrels stelt de verontruste . Deskundigen legden daarin een verband tussen rubbergranulaat, dat op kunstgrasvelden ligt, en kanker. Het RIVM oordeelde later dat de . Korrels van rubber bij de fabriek van bandenverwerker Granuban waar rubberkorrels voor kunstgras worden vervaardigd ANP Korrels van . KUNSTGRAS op zich bevat GEEN KANKERVERWEKKENDE STOFFEN. Een onderzoeker van Yale legt in dat artikel uit dat er aanwijzingen zijn dat er 1verschillende kankerverwekkende stoffen in het rubber op . De rubbertjes op het kunstgrasveld zouden het probleem zijn.


Het vermoeden bestaat dat de piepkleine rubberdeeltjes die in veel kunstgras zijn verwerkt, kanker kunnen veroorzaken, vooral bij kinderen. Amsterdammers bedenken geniale oplossing tegen ' kankerverwekkend ' kunstgras. De KNVB is bezorgd over de rubberen korrels in kunstgras.


Professionals en patiënten van VieCuri belichten actuele oncologische onderwerpen door middel van . Kunstgras kankerverwekkend ? Home Hoe veilig is rubbergranulaat (kunstgraskorrel) nu echt? Is kunstgras kankerverwekkend ?

Het is niet bewezen dat voetballen op kunstgras met rubberkorrels schadelijk is voor de gezondheid. Maar: het tegendeel ook niet! Europa onderzoekt of rubbergranulaat kankerverwekkend is.


Er is geen verband tussen lymfeklierkanker en sporten op kunstgrasvelden met een rubberkorrels. Dat blijkt ook weer uit onderzoek van twee .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts