donderdag 21 juli 2016

Kleur eieren kip

Je kunt aan de oorlellen van een kip zien welke kleur eieren ze legt: kippen met rode oorlellen leggen een bruin ei en die met witte oorlellen een witte. De kleur van het ei is afhankelijk van het ras van de kip. Je kan het zien aan het oorlelletje van de kip : een kip met witte oorlellen produceert witte eieren.


Je kunt het zien aan het oorlelletje van de kip welke kleur ei zij gaat leggen. Hoe zit het bij kippen en de erfelijkhei i. Een witte oorlel is witte eieren , een .

Legt een kip verschillende kleuren eieren ? Welke kip legt welke kleur ei ? Met Pasen eten Nederlanders traditiegetrouw veel eieren , maar ook de rest van het jaar worden er aardig wat genuttigd. Een groenlegger is een kip die groen, blauw of turquoise getinte eieren legt. Het gen dat de groene of blauwe kleur van de eierschaal veroorzaakt is . Er zijn heel wat verschillende kippenrassen ter beschikking, maar het aanbod kan. Een lekker eitje smaakt altijd.


Op onze website spotte je al heerlijke recepten én weetjes over eieren.

Misschien hou je zelf kippen en raap je . Kippen met witte oorlellen leggen witte eieren , en de kippen met rode lellen leggen er bruine. Een ezelsbruggetje om te onthouden welke kleur van welke kip komt: kippen met rode oorlellen leggen bruine eieren en kippen met witte . De donkere Barnevelder kip legt bijvoorbeeld bruine eieren. Kleur en tekening kunnen verschillen van spierwit tot donkerbruin en alles . De bruine kleur van het ei is een laagje dat op de kalklaag van het ei zit. Dat wordt in de kip op het ei gezet, het gebeurt dus op een natuurlijke . Hoe kun je aan een kip zien welke kleur eieren ze legt?


Aan de oorlellen van een kip kun je zien welke kleur eieren zij legt. Zo legt een kip met witte. Pierre Wind beantwoordt deze vraag. Hij brengt een bezoekje aan een kippenboerderij en legt ons uit hoe het komt dat er bruine en witte kippeneieren zijn!


Geen ei zonder kip evenwel, daarom trok onze redacteur naar een specialist. Eieren zijn er in veel kleuren. Kippeneieren zijn er in verschillende kleuren en je ziet vaak zowel bruine als witte eieren in de winkel liggen.


Biologie-weetje: Bij kippen zie je aan hun oren wat voor kleur eieren ze zullen leggen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts