woensdag 20 juli 2016

Clematis montana snoeien

Het is niet noodzakelijke deze clematis te snoeien. Hoe kan ik de clematis montana snoeien ? Bind de planten tijdens het groeiseizoen goed op. Als je de clematis snoeien gaat is het belangrijk dat je weet welk soort.


Veel mensen ervaren het snoeien van clematis als een lastig karwei.

Ze hoeven niet jaarlijks gesnoeid te worden en kunnen bovendien niet tegen te rigoureuze snoei. Door op de juiste manier te snoeien kunt u deze plant laten bloeien waar u dat wilt. OPGELET: indien oude planten van de montana -soorten flink teruggesnoeid . Het juist snoeien van een clematis bezorgt zelfs de meest doorwinterde.


Clematis is qua snoei in verschillende groepen ingedeeld. Snoei na de bloei alleen als het nodig is. Een beetje in fatsoen snoeien tot een paar gezonde knoppen in het voorjaar. Directplant adviseert om in het plantgat Vivimus te mengen voor een goede .

Het snoeien van Clematissen is helemaal niet moeilijk. Ik ben verbaasd over mijn montana. Deze plant staat al jaren. Kijk anders maar op het internet clematis montana snoeien. U kunt deze soort het beste goed terug snoeien direct na de bloei.


Hetzelfde verhaal geldt voor klimplanten, zoals clematis. Voor het snoeien worden de Clematissen in categorieën ingedeel elke met. Het is heel belangrijk om je clematis elk jaar te snoeien.


Op de foto zie je clematis montana. Planten van deze groep hoeven niet teruggesnoeid te worden. Snoeien is het verwijderen van delen van planten. Het kan hierbij gaan om kruidachtige delen bij kruidachtige planten, druiven alsook houtige delen bij struiken . U kunt hem daarom het beste direct na de bloei, licht terugsnoeien. De wijze van snoeien hangt af van de bloeitijd van de clematis.


Wel dode takken weghalen en pas na de bloei flink snoeien. Snoeiwijze : Alleen indien nodig en dan kan de plant na de .

In het voorjaar (maart) moet je deze flink snoeien , tot op ca. Bloei in: mei,jun - snoei direct na de bloei - zon halfschaduw volschaduw.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts