woensdag 13 juli 2016

Voederbieten telen

Wel vraagt de teelt en bewaring van voederbieten uw aandacht. Graag zetten wij de aandachtspunten voor perceelskeuze, zaaien, . De laatste tijd staat de voederbiet weer midden in de belang- stelling. Hoewel voederbieten rond WOII een areaal bereikten van ongeveer 75.


België, daalde dat areaal door het succes van maïs, het vele . Een keer diepere grondlagen losgetrokken met woeler.

Het areaal voederbieten in Nederland is de laatste jaren sterk gestegen. Geen extra grondbewerking. LG is de grootste veredelaar van echte voederbieten in de Benelux en Engeland. Het telen en voeren van voederbieten als derde gewas is interessant voor veehouders.


Niet alleen om te voldoen aan de vergroeningseis . Deze brochure werd samengesteld in het kader van het project FEEDBEET. VOEDERBIETEN : Teelt , mechanisatie en mengkuilen: een update . De teelt kan ook worden uitbesteed aan een . Freriks is tevreden met voederbieten in zijn.

Doordat voederbieten meer stikstof vastleggen dan snijmais en door gaans tot circa half . Net als bij de gewone bieten zijn de bladeren van de voederbieten voedzaam en worden dus ook gevoerd aan paarden . Voederbieten , teelt , oogsten, ziektes. De voederbiet (Beta vulgaris subsp. vulgaris var. crassa) is een biet die behoort tot dezelfde. Hierdoor heeft de teelt van voederbieten een kleine heropleving.


Brochure Suikerbietenzaad . Hoge opneembaarheid: tussen RV en KV. Dat staat te lezen in een nieuwe . Zelfs in schaduwrijke plaatsen kunt u groenten telen , zolang u kiest voor de juiste gewassen en enkele eenvoudige aanpassingen doet. Hij weet nog niet of hij doorgaat met de teelt , maar hij ziet wel een geweldig potentieel in het. Laaiend enthousiast zijn Henk en Ria Zemmelink uit Hengelo over voederbieten. Voor u ligt het onderzoeksrapport over de teelt van het gewas voederbieten.


Op het bedrijf van familie Gunnewijk in Rekken worden de voorbereidingen getroffen voor de teelt van voederbieten. In tegenstelling tot de traditionele voederbiet is de Feedbeet qua teelt en oogst vergelijkbaar met de suikerbiet. De mechanisatie van de suikerbietenteelt kan . Ik zou graag voederbieten gaan telen , maar kwou weten wat zo de kostprijs per ha bedraagt (kosten van zaaien, rooien, spuiten,) Bovendien . Rhizoctoniaproblemen bij de teelt en moeilijkheden bij de bewaring. Een her- waardering van de teelt biedt evenwel .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts