donderdag 14 juli 2016

Co2 uitstoot veeteelt

Vooral de veeteelt is verantwoordelijk voor grootschalige milieuvervuiling,. CO- uitstoot in ons land drastisch te . De indicator beschrijft de uitstoot van de broeikasgassen koolstofdioxide. CO-eq) Emissie broeikasgassen per deelsector en per gas CHveeteelt CO.


Minder eenduidig is waar veeteelt of transport begint en ophoudt.

Veeteelt heeft inderdaad een aanzienlijk aandeel in de uitstoot van broeikasgassen, met name vanwege het gas methaan, dat ontstaat bij . Nederland: uitstoot veehouderij. Om het effect op klimaatverandering zichtbaar te maken wordt de uitstoot uitgedrukt in zogenaamde CO-equivalenten. De uitstoot van methaan is verantwoordelijk voor tweederde deel van de uitstoot van.


Onze vergelijking van uitstoot door veeteelt met de uitstoot door transport was . Nog steeds neemt wereldwijd de uitstoot van broeikasgassen toe. Met dit systeem werd de totale COemissie van een aantal grote.

Maar liefst tot van de totale uitstoot van broeikasgassen komt door de productie van. Evolutie van de CO-emissie (kton) door de verschillende sectoren in Vlaanderen. De landbouwgronden en veeteelt zijn samen met de caprolactamproductie . Tot voor de intensivering van de veeteelt , was de uitstoot van methaangas. COuit de lucht vangt en koolstof vastzet in plantaardig materiaal. COin een tijdsspanne van 20.


Onder de indirecte uitstoot door veeteelt valt onder andere CO. In Europa, de VS en Canada ging deze uitstoot achteruit. Methaan is een broeikasgas dat krachtiger is dan CO2. Ook de veeteelt zorgt voor veel uitstoot. De onderschatting van de methaanuitstoot door veeteelt is een bijkomend probleem.


De veeteelt zorgt maar liefst voor procent van de uitstoot van. Uitstoot van broeikasgassen in de land- en tuinbouw. Hier is slechts procent van de broeikasgasuitstoot direct toe te schrijven aan de veehouderij.


Vlaamse veeteelt nog 7kton CO-eq.

De totale broeikasgasuitstoot bestaat uit energetische emissies,. Onze hoogproductieve en intensieve veeteelt heeft ook een een lagere intensiteit van . Hier lees je meer over de algemene milieugevolgen van veeteelt. Het gebruik van mest en kunstmest op het land leidt ook tot de uitstoot van lachgas. Zowel lachgas als methaan zijn veel sterkere broeikasgassen dan CO2.


Over laaghangend fruit en veeteelt in perspectief.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts