vrijdag 29 juli 2016

Huisboktor

De huisboktor (Hylotrupes bajulus) is een kever uit de familie boktorren ( Cerambycidae). Wanneer het hout in uw huis is aangetast door larven van de huisboktor , moet u snel reageren want de schade kan enorm zijn. Een huisboktor is een vervelende huisgast.


Zijn komst betekent heel wat problemen en structurele schade aan uw woning. Dit kunnen de draag- of steunbalken .

Omdat ze van hout houden, tasten ze dit hout aan waardoor ernstige beschadigingen . Het is goed als je het beestje herkent. Nederlandse benaming voor Hylotrupus Bajulus = de huisboktor. Kenmerken van het volwassen insect.


Veel mensen zullen bekend zijn met de huisboktor , die regelmatig gezien wordt in kelders en kruipruimtes van woningen. Deze mythe is het gevolg van de huisboktor , wiens larven in zolderbalken leefden. Er zijn boktorren wier larven levende bomen kunnen . Deze boktor herken je aan zijn grijze vlekken op het dekschild en de twee .

De boktor is bruinzwart van kleuren heeft op zijn rug twee grijsgekleurde vlekken. De larve van een huisboktor. Aan de voorkant zit de kop met daaraan twee vrij lange tasters, gevolgd door een halsschild. Vanuit een economisch oogpunt gezien is de huisboktor verreweg de belangrijkste van de boktorren die binnenshuis hout kan aantasten.


File:Hylotrupes bajulus ( huisboktor ) (1). Size of this preview: 8× 6pixels. Uiterlijke kenmerken gelijkenissen met boktorren, heipaalkever, houtwespen en meeltor. Laat huisboktorren bestrijden door Traas Ongediertebestrijding!


Van Meijel komt gratis en vrijblijvend bij u een inspectie uitvoeren. Bekijk boktor bestrijding . Met name in de zomerperiode komen de kevers . Balion ongediertebestrijding helpt u effectief en professioneel van uw probleem af. Huisboktor herkennen en bestrijden in Uden en omgeving. Deze gevaarlijke boktor kan ongeveer tot millimeter lang worden. De in Nederland meest voorkomende boktorsoort is de huisboktor.


Dit is gelijk de grootste en gevaarlijkste houtboorder binnen gebouwen.

De mannetjes boktor is veel kleiner dan het . U bezoekt de dierenzoeker van KiBO-ongedierte op zoek naar informatie over een bepaalde diersoort. Heeft u overlast van huisboktor in uw bedrijf of als particulier en u wilt dat wij dit vakkundig bestrijden? Wanneer u een huisboktor aantreft, is het noodzakelijk zo deze boktor snel te bestrijden.


De meeste boktorren die in Nederland voorkomen zijn in het algemeen . Heeft u last van huisboktor en bent u op zoek naar iemand die u kan helpen met het bestrijden van huisboktor ? Wij zijn specialist in huisboktor bestrijden!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts