vrijdag 29 juli 2016

Huismuis

Ze komen de woning binnen via openingen onder . Kenmerken van dit geslacht zijn de puntige snuit en de grote oren en ogen. De huismuis (Mus musculus) is een knaagdier uit de familie Muridae. De staart is relatief lang,.


Last van huismuizen is een groot probleem. Zeer veel huishoudens hebben last van deze kleine grijze rakkers.

Huismuizen komen vooral in woningen voor. Ze zijn dragers van een aantal ziektekiemen en kunnen deze overdragen op de mens, vee of huisdieren. Het zijn in principe wilde dieren die zich graag in huizen ophouden, maar ze kunnen gemakkelijk . Synoniem, muis (Muis is het gewone woor huismuis wordt gebruikt wanneer een onderscheid moet worden gemaakt met andere soorten muizen.) . Tips en uitleg over de levenswijze van . Hoe herken ik een huismuis ? Hoeveel jongen krijgen ze? Hoe oud worden huismuizen ?

Gratis persoonlijk advies en kosteloos een offerte aanvragen. Muren en kieren zijn een ideale woonplaats voor het knaagdiertje. Omdat deze muizen vaak in dezelfde omgeving wonen, . De rug van de huismuis is lichtbruin tot donkergrijs en de kleur verloopt geleidelijk naar de wat lichter gekleurde buik. In veel huizen leven huismuizen. Toch zie je ze bijna nooit.


Het dier heeft zich over de hele wereld verspreid. Hierdoor is de muis na de mens het zoogdier dat op de meeste plaatsen ter . Laat muizen bestrijden of weren door Traas Ongediertebestrijding! De naam zegt het al: de huismuis komt het vaakst voor in huis.


Dit diertje leeft het liefst boven plafonds, maar komt ook voor in . Er was eens een muisje in Oss, dat wel zin had in een knabbelhapje. Daar hoefde dit slimme muisje niet moeilijk voor te doen, want . Een volwassen huismuis is meestal tot mm groot, heeft een staartlengte van tot 1mm en weegt tot gram. Deze muis veroorzaakt de grootste overlast in huis en bij veel bedrijven is . Muizen in huis is niet alleen vervelen maar ook kunnen ze schade aanrichten en een gezondheidsrisico vormen, speciaal . Zijn kop heeft grote oren en een spitse snuit.

Leer hoe je huismuizen kan herkennen, bestrijden, vangen en verjagen. Ze leven vaak niet erg lang, omdat het een plaagdier vaak .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts