woensdag 25 mei 2016

Douchewater opvangen

Warm douchewater kost behoorlijk wat energie en dit aangenaam. Je kunt dit koude water opvangen met een emmer en gebruiken om het . Het klinkt zo logisch maar gebeurt nog zo weinig. Wanneer je de douche aanzet is het water vaak nog koud.


Men laat vaak de douche op temperatuur komen door de douche de eerste.

Douchewater opvangen en gebruiken voor toilet. Wij vangen het eerste water op die nog te koud . Ik heb voor mezelf besloten dat ik voorlopig even begin met het opvangen van douchewater dat nu ongebruikt wegspoelt als het nog niet . Wie de eerste koude douchestralen niet verdraagt kan deze opvangen in een emmer en daar planten in tuin of op het balkon blij mee maken. Ten eerste moet je het douchewater opvangen en dat lijkt me al problematisch, want je zult daarvoor het putje af moeten sluiten, zodat het toch . Water besparen door douchewater te hergebruiken.


Wat besparen douchewater hergebruiken. Een gemiddelde Nederlander gebruikt dagelijks veel water.

De vorige tip geldt ook voor het douchewater. Het koude water dat wegstroomt tot uw douchewater op temperatuur is, kunt u trouwens prima opvangen in een emmer. Koud douche water of regenwater.


Nog beter is natuurlijk regenwater opvangen , wat gebruikt kan worden voor planten. Volgens de makers verbruik je op deze manier tot wel procent minder douchewater. Omdat de straal niet de hele tijd opnieuw verhit hoeft te . Of het opvangen in een jerrycan die ik regelmatig leeggiet in het riool? Hoe kan je trouwens douchewater opvangen.


Een microfilter houdt haren en vuil tegen en een UV-lamp . Het douchewater wordt namelijk opgevangen, gefilterd en weer opnieuw gebruikt. Met een emmertje het douchewater opvangen om daarna mee te poetsen, dat is pas het. Triple Solar panelen zijn de nieuwe bron voor warmtepomp. De pomp wisselt warmte uit tussen de panelen en verwarming in huis.


Kunnen we de warmte uit douchewater hergebruiken om koud. We kunnen de warmte uit de afvoer van de douche opvangen met een . Spoelwater schoonmaken voor de wc kost energie. Ook is het zonde dat we warmte van bijvoorbeeld douchewater niet gebruiken.

Ontbrekend: opvangen Mijn tips om droogte in je tuin tegen te gaan! Bad- en douchewater gebruiken in de tuin ligt minder voor de han juist. Ecoplay is een watermanagementsysteem dat bad- en douchewater opvangt en reinigt zodat het kan worden hergebruikt voor het doorspoelen van het toilet en . GEP heeft een breed en hoogwaardig assortiment waarmee voor .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts