woensdag 25 mei 2016

Hoe lang is een koe

Om melk te geven moet een koe gedekt worden en een kalf krijgen. Maar hoe lang kan een koe vervolgens melk geven? Er zijn twee manieren om aan een koe te zien hoe oud ze ongeveer is: via de . Een koe is een vrouwelijk rund en als moederdier een belangrijke producent van.


De draagtijd van een koe is ongeveer gelijk aan die van een mens, negen. Elke koe op ons bedrijf krijgt gemiddeld elk jaar een kalfje.

Soms, als de bevalling te lang duurt, komt er hulp aan te pas. Die oer- koe zal er wel wat anders uit gezien hebben, aangezien onze koeien het resultaat zijn van eeuwenlang kweken. Op het schema ziet u hoe lang het ongeveer. Als de koe al even bezig is en het kalf ligt nog ver weg.


In de regel krijgt een koe (of geit) elk jaar een kalf om de. Bij ons heeft jaar geleden een koe gekalfd na maanden(!!). Hoe zag het kalf er toen uit?


In veel gevallen is het niet bekend wanneer de waterblaas gebroken is en kan derhalve moeilijk ingeschat worden hoelang een koe reeds aan het kalven is. Hoe oud worden koeien in de melkveehouderij?

Een koe die men lang wil houden en dus laat wil slachten, moet lang doorgroeien. Willem Wever zocht het voor je uit. Koeien kunnen altijd heel veel melk geven! Nederlan koeien in de wei en zuivel zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden.


Draagtijd Ooi (schaap), 1dagen (weken) . Hoe lang loopt een koe per dag in de wei? Veranderingen aan de uier. Bij koeien begint het opuieren ongeveer weken voor het kalven.


Bij drachtige pinken gebeurt dit eigenlijk al vanaf de 4e maand. Hieronder leggen we kort uit hoe we van de koe in de loop der jaren een heel. Er zijn voorbeelden van ontsnapte koeien die kilometerslange afstanden . Deze week heb ik enkele filmpjes gemaakt in de melkveestal. Ik kwam ook een slapende koe tegen en dit wou ik jullie tonen.


Vraag 1: Hoeveel slaap heeft een koe per dag nodig? Vraag 2: Hoeveel kilo gras eet een koe per dag?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts