vrijdag 13 mei 2016

Koeien in de wei

Voor koeien is het een groot feest wanneer zij weer naar buiten kunnen na een lang winterseizoen. PS De laatste koe die aan komt rennen die stond nog in de. Meer dan honderd bezoekers togen zaterdagmiddag naar Lievelde om de eerste weidegang mee te.


Als een van de laatste veehouders in de regio deed ook Fernand de Willigen van de Lakenvelder. Bij boer Korrel in Ouderkerk aan de Amstel is het vandaag feest voor de koeien: zij mogen na een lange.

VIDEO: Koeiendans De lente is begonnen, tijd voor de koeiendans! De meeste Nederlandse veeboeren. Nog niet eerder mochten de koeien zo vroeg de wei even in!


Ze waren net zo verbaasd als de filmer. Het is lente, en dus kunnen de koeien weer de weide in. En omdat ze maandenlang op stal hebben.


Elke lente laten de meeste Nederlandse koeienboeren hun koeien weer de wei in na een lange winter op stal.

Nederlan koeien in de wei en zuivel zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Hierbij antwoord op de meest gestelde vragen. Ruim procent van onze melkveehouders laat koeien in de wei lopen. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) . Sommige koeien maakten daarbij de gebruikelijke.


In de wei kunnen koeien hun kudde- en graasgedrag vertonen, hebben ze minder last van klauw- en pootproblemen en kunnen ze comfortabel . Toch komen niet alle koeien buiten. En wat kun jij als consument doen om daar verandering in te brengen? Help mee om bomen te planten in weilanden zodat koeien in de schaduw kunnen staan. Een koe in de wei is geen vanzelfsprekendheid meer.


Veel koeien worden opgesloten in stallen, net als vleesvarkens en kippen. Eén op de vier koeien komt . CBS: opnieuw meer koeien in de wei. Koe in de wei en aandacht voor natuurbeheer door boeren.


Met andere woorden: er lopen niet meer koeien in de wei, maar het aantal bedrijven dat zijn koeien laat grazen neemt wel toe. Hoge kwaliteit, gratis geleverd en grote collectie.

Zijn koeien gingen al dansend en springend de weide in, één groot. Ontspannen grazende koeien in een groene weide. Helaas staat dit eeuwenoude Nederlandse landschap onder druk.


Wegens gebrek aan geschikte weides . Misschien voelt het nog niet helemaal zo, maar het is al lente. Weidegang: koeien in de wei.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts