maandag 23 mei 2016

Inwinteren bijenvolk

Inwinteren van Bijenvolken. Wanneer we de volgende keer met het maandblad bij u thuis binnenvallen, moeten uw volken in principe al ingewinterd zijn. Steeds meer studies wijzen erop dat deze parasiet drager is van virale infecties, die onze bijen ziek maken.


Sommige imkers leggen een plastic vel op de ramen zodat bijen daar . Er zijn imkers die inwinteren op honing en er zijn imkers die een volk wel kg.

Hebben je bijenvolken nog genoeg voer of moet je bijvoeren? In september en oktober (na het inwinteren ) verbruikt een bijenvolk tot kg . De kans op aantasting van de jonge (winter) bijen wordt steeds groter, indien er niet. Voorafgaande aan het inwinteren worden de volken gecontroleerd op . Juli, augustus: we richten ons op het inwinteren.


In de nazomer en herfst slaan de bijen het wintervoer . De meeste imkers denken bij het woord inwinteren aan suiker voeren.

Lezing gehouden door den Heer H. Beil op den 7en Imkersdag te Utrecht. Zijn de honingkamers van de bijenwoningen . Iets over het inwinteren van bijenvolken en nog wat. Om maar door te gaan over inwinteren. Nu is het al wat te laat op het seizoen om je bijen tot bouwen aan te zetten,in het voorjaar zal dat veel . Ik start het inwinteren onmiddellijk na het wegnemen van de honingzolder op juli, dan kunnen de bijen vanwege de temperatuur nog gemakkelijk grotere . Doordat groenbedekkers vooral verbonden zijn aan akkerbouwactiviteit is de problematiek errond ook . Bijen houden in de winter een winterrust.


Het bijenvolk neemt in de nazomer af qua grootte. Als de buitentemperatuur afneemt onder de graden beginnen de. Volken moeten tenminste ramen bijen. Zij die vroeg inwinteren (juli-aug) kunnen dat nog best doen met een suikersiroop 3:(S:W), die vlot wordt opgenomen.


Een bijenvolk heeft veel meer kans te overleven als het gezond en sterk de winter. Eerst en vooral, je hebt een zeer goed zicht op de bijen en je weet onmiddellijk hoe het met het volkje staat. Bij een volk op hoogsels gebeurt het soms dat de .

Natuurlijk heeft elk bijenvolk haar eigen looptijd ervaren. Deze honing is bedoeld als wintervoorraad. Kennismaken met elkaar en het bijenvolk (op papier). Hoe inwinteren , bijenziekten, wettelijke bepalingen. Invloed van weersomstandigheden, het inwinteren en ziektebestrijding blijven . In de Alblasserwaard is het eind juli wel gedaan met de dracht en moet de imker de bijen gaan inwinteren.


Je controleert dan of de bijen. Het beheren van sterke gezonde bijenvolken bij het begin van elke dracht. Het inwinteren bestaat uit .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts