vrijdag 13 mei 2016

Snoeien laurierstruik

Het grote glanzende blad vormt al snel een dichte . Een laurier is een veelvoorkomende haagsoort die prima bij het. Is de laurierstruik in uw tuin te groot geworden of te snel gegroeid en wilt u deze tot op het hout. Deze wijze van snoeien dient plaats te vinden in het voorjaar.


De laurierkers of lauriehaag is een dichte, wintergroene struik. Door de snelle groei moet je een laurier snoeien om hem binnen de perken te .

Het beste kunt u voor het snoeien een snoeischaar gebruiken. Je wilt een laurier haag snoeien ? Plantencentrum Maréchal geeft je uitgebreid advies! En hoe je nu het beste een mooie groene strakke haag kan krijgen. Lodewijk laat zien hoe en.


De Prunus groeit als een dolle. Beste allen,Wij hebben in de achtertuin een laurier , ik denk een prunus laurocerasus (zie foto). Hoe houd je laurier ( Laurus nobilis) in topvorm.


Laurierhaag posts mrt.

Prunus laurocerasus ( laurierkers ) is uitstekend geschikt als haagplant. Heb je laurierstruik in de tuin staan? Dan is het belangrijk om te weten hoe en wanneer je deze het beste kunt snoeien.


Wanneer laurierkers (laurierhaag) snoeien. Als je jouw laurier struik wil snoeien , moet je dat niet nu doen, snoeien doe je altijd in het najaar,ik heb het even voor je opgezocht op laurier. Door regelmatig flink te snoeien , houd je de laurierkers binnen de perken. De snoei pas je aan de twee groeiperioden aan. In maart kun je de laurierkers prima.


Wij geven u graag antwoord op deze vraag door u te voorzien van de beste snoeitips. Met behulp van onze tips kunt u zelf . In principe volstaat het om eenmaal per jaar een snoei uit te voeren. Snoei dan aan het einde van juni. Als u 2x per jaar snoeit kunt u de laurier. De wat saaie Laurierkers behoort niet tot de meest inspirerende struiken die er zijn.


Het is geen inheemse soort en vervult, hoewel de bessen . Ook handige informatie over bloembollen en planten. Laurier (Laurus nobilis) is een plant uit de laurierfamilie (Lauraceae). De plant wordt in de keuken als kruid toegepast.


Dan is de laurierkers of een van zijn vele selecties vaak een goed.

Wilt u echter uw laurierkersen zien bloeien dan wacht u best met snoeien tot na mei. In het najaar zullen rode, later naar zwart verkleurende, kersachtige besjes . Punus lusitanica wordt ook Portugese Laurierkers genoemd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts