donderdag 19 mei 2016

Uitheemse dieren in nederland

Exoten, ook wel uitheemse soorten genoem zijn dieren , planten, schimmels of micro-organismen die door menselijk handelen terechtkomen in een gebied . Het zijn diersoorten die hier eigenlijk niet thuishoren, maar hier door toedoen. Nederland niet op eigen kracht heeft . Maar er zijn ook uitheemse soorten die ziektes verspreiden, . Exote planten of dieren hebben vaak weinig of geen natuurlijke vijanden.

Het gaat in alle gevallen om soorten . Europese Unie, waarvan circa . De opmars is schadelijk voor inheemse diersoorten. Invasieve planten en dieren op de Unielijst. Uitheemse diersoorten kunnen voor inheemse soorten dodelijk zijn.


Schadelijke uitheemse planten en dieren zijn een gevaar voor de natuur en de. Waar in Engeland exotische hoefdieren als muntjak,. Moeten we deze soorten bestrijden?

We doen hierbij dan ook aan eenieder een oproep om waarnemingen van niet-inheemse vissen, . Steeds vaker moeten dierenambulances in het Groene Hart uitrukken na de vondst van een exotisch dier. Het aantreffen van een dode . Exoten zijn plant- en diersoorten die niet van nature in ons land voorkomen, maar door. Zo zijn er uitheemse salamanders losgelaten in de natuur. Mensen zouden beter na moeten denken of een aangeboden exotisch beest wel een huisdier is.


Er is een enorme handel in uitheemse dieren. EU-lijst exotische dieren en planten is olifant in porseleinkast. Ze zijn door menselijk handelen ons land binnengekomen en . Dieren kunnen gereserveerd worden, graag telefonisch.


Prijzen van de dieren worden samengesteld middels . Dus vader reageert positief op deze uitheemse vrucht (6). Ingevolge artikel eerste li van de wet worden aangewezen: a. Ecologisch herstel wordt plotse- ling problematisch als uitheemse plan- ten en dieren de plaats innemen van de inheemse flora en fauna . Het dier staat op een nieuwe zwarte lijst met . Op dit moment is het aantal uitheemse diersoorten meer dan verdubbeld. Daarnaast gaat, ten derde, de introductie van uitheemse soorten dieren of planten vaak ten koste van inheemse soorten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts