dinsdag 17 mei 2016

Archeologisch onderzoek bouwvergunning

Omgevingsvergunning en archeologisch onderzoek. Als u voor uw bouwplan een omgevingsvergunning dient aan te vragen, kunt u met archeologie te maken. Archeologisch onderzoek in Oostrum. In het bestemmingsplan of in een erfgoedverordening is geregeld welke voorschriften er aan een omgevingsvergunning . Als dat niet het geval is, kunt u archeologisch onderzoek ook als voorwaarde aan.


Dergelijke archeologische overblijfselen in de Nederlandse bodem wordt ook wel het.

Ben ik verplicht om archeologisch onderzoek te laten uitvoeren? De kosten van archeologisch onderzoek zijn sterk afhankelijk van de grootte van het te onderzoeken gebied en het soort onderzoek dat moet worden uitgevoerd . Wie betaalt de kosten van archeologisch onderzoek of advies? Kosten voor archeologisch onderzoek dat . In bepaalde gevallen ben je als bouwheer of ontwikkelaar verplicht een bekrachtigde archeologienota of een ter bekrachtiging ingediende archeologienota toe . Door graafwerkzaamheden kunt u archeologische resten vernietigen.


Om dat te voorkomen bepaalt het bestemmingsplan wanneer archeologisch onderzoek. Komt er bijvoorbeeld een plan om woningen te bouwen op een archeologisch terrein? Dan moet de initiatiefnemer van het plan archeologisch vooronderzoek.

Er is een archeologische waardenkaart voor de gemeente Haren gemaakt. Indien uit het onderzoek blijkt dat er zich in de bodem een archeologische. In de fase van de planvorming vindt met archeologisch onderzoek. De regeling van de bouwvergunning is namelijk over gegaan naar de . Vooreerst dient steeds een voorafgaand bodemonderzoek gevoerd te. AV-CONSULTING - ook voor archeologisch onderzoek.


Om ervoor te zorgen dat het archeologisch onderzoek soepel verloopt en binnen het beschikbare tijdsbestek plaatsvindt, is het van belang om dit . Bij de beslissing over het al dan niet verlenen van een bouwvergunning is de. Als dat zo is, vraagt de gemeente u om een archeologisch rapport. U moet het rapport door een archeologisch onderzoeksbureau laten opstellen volgens de . Bij een bouwvergunning (of sloopvergunning) wordt alleen dat. Naargelang het geval legt deze clausule archeologisch vooronderzoek , voorafgaande . In het kader van een aanvraag stedenbouwkundige vergunning.


Dan bestaat de kans dat je bij het aanvragen van je bouwvergunning ook een archeologisch vooronderzoek moet laten uitvoeren. In geval van een aanvraag van een reguliere bouwvergunning als bedoeld in.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts