dinsdag 24 mei 2016

Gele klaverzuring

De gele bloemen bestaan uit vijf kroonbladen en zijn 4-mm groot. Klaverzuring (Oxalis) is een geslacht van planten in de Klaverzuringfamilie. Ze is vrij zeldzaam en komt voornamelijk voor in de . Last van onkruid met bruinrode bladeren en gele bloemen? Dan heb je hoogstwaarschijnlijk te maken met klaverzuring.


Hier lees je alles over bestrijding!

Wanneer de gehoornde klaverzuring bloeit, ontstaan er gele bloemen. Voor veel mensen is de gehoornde klaverzuring een grote ergernis. GEHOORNDE KLAVERZURING hoort oorspronkelijk hier niet thuis. En de gele bloemetjes steken erg decoratief af tegen de vaak paarse . De typische doosvruchten. Oxalis fontana), heeft net als de gehoornde klaverzuring gele.


De kroonbladen zijn aan de top vaak iets . Tot het geslacht klaverzuring (Oxalis) behoren tientallen soorten, maar in. De kleine kruipende plant met gele bloemen is eenjarig of overblijvend en bloeit van.

Ze zijn vijftallig en vaak wat oranje aangelopen. Goede raar gevraagd posts jul. DROOMgazon wordt een HEL posts nov. Oxalis corniculata, is een erg woekerend bordeau kleurig klavertje met geel bloempje. We hebben in het gazon een rood klavertje met een klein geel.


Deze klaverzuring wordt tot ongeveer . Het groeit laag bij de grond en is een kruipende variĆ«teit die zich snel kan verspreiden. De bloemen zijn alleen bij helder zonlicht geopend. Net als de Stijve klaverzuring is de gehoornde klaverzuring een plantje afkomstig.


De zaadjes van deze kruipende plant . Kleur wit, roze, geel of rood. De vrucht is een doosvrucht met verscheidene zaden. Op de wortels bevinden zich wortelknobbeltjes waarmee het . De stijve klaverzuring heeft ondergrondse uitlopers (rizomen) en opgaande stengels. Gehoornde klaverzuring heeft gele bloempjes en bruinrode bladeren.


Geel klaverzuringveldje met bloeiende amandelbomen. Het is altijd weer een onvergetelijk gezicht als een veld Knikkende klaverzuring , zoals dit plantje .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts