dinsdag 22 maart 2016

Snoeitijd lavendel

Op zoek naar tips om lavendel te snoeien ? Lavandula angustifolia snoei je in het voorjaar als de strengste vorst voorbij is. Snoei de lavendel nooit op het kale . Lavendel snoeien is niet moeilijk, lees hier hoe en wanneer je lavendel kunt . De lavendel snoeien kan schade opleveren wanneer dit niet op de juiste manier wordt gedaan.

Je wilt lavendel snoeien ? Plantencentrum Maréchal geeft je uitgebreid advies! Van pot tot lavendel veld? Correct snoeien is de boodschap en dit tweemaal per jaar. Net na de bloeiperiode en in april, na de winter.


Lavendel is al jarenlang een zeer geliefde plant in onze tuinen. Een mooie groenblijvende (grijsblijvend) spectaculaire .

Het snoeien van Calluna of zomerheide gebeurt in de natuur door het grazen van de schapen of door maaien als de planten wat lang en kaal worden. In maart snoei je je lavendel terug tot een mooi compact bolletje. Zorg er wel voor dat er nog groene blaadjes aan het . Veel gevraagd: Hoe snoei je de lavendel ? Want snoeien is wel handig als je de lavendel mooi vol. Vlinderstruik, rozen en lavendel behoren tot de najaarsbloeiers.


Er zijn wel soorten Lavendel soorten. Het is van belang uw lavendel te snoeien , want doet u dit niet dan zult u een onregelmatige lavendel krijgen die enkel nog “jonge” groei heeft . Ik ben vergeten mijn lavendel in het najaar te snoeien. Wanneer en hoe lavendel snoeien.


Kan ik dat nu, in maart, nog doen? Snoeien is belangrijk voor de groei en ontwikkeling van uw planten en struiken, maar komt. Zo kunt u in juli aan de slag met uitgebloeide lavendel en rozen.


Snoeitips 2: struiken en bomen snoeien. Augustus: stam- en treurrozen, clematis, lavendel. De snoeitijd staat vaak vermeld op het etiket van de plant.

Top lavendel in het voorjaar. Knip niet in het oude, verhoute gedeelte.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts