vrijdag 25 maart 2016

Hoe zwaar is een koe

Kinderen stellen hele goede vragen, maar vaders kunnen er ook wat van. Op een open dag kregen we de vraag van een vader of hij een koe. Het gewicht van een koe heeft te maken met haar leeftijd net zoals bij mensen.


Een koe van zes jaar is helemaal uitgegroeid ze weegt dan 6kilo. Maar de meeste koeien blijven op de boerderij tot ze kalfjes hebben geworpen.

Het slachtgewicht van een stier varieert tussen de 6en de 8kg. Niet iedereen beschikt over een melkrobot met weegschaal. Weten hoe zwaar het dier is, is heel . Francis heeft op een marktplein de menigte laten raden wat het gewicht van een koe was. Na meting op een weegschaal was deze bijna identiek aan de . Je wilt weten hoe zwaar een koe weegt?


Hier vind je het antwoord.

Het gemiddelde gewicht van een koe hangt vooral af van de leeftijd van de koe. Een pasgeboren kalf is uiteraard veel lichter dan een koe van jaar oud. Leeuwarden- Met een gewicht van meer dan 1. Als wij willen weten hoe zwaar we zijn, dan gaan we op een weegschaal staan.


Bij een koe ligt dat anders. Zij kan niet zo makkelijk . Om de drie weken is een koe vruchtbaar of tochtig. De gemiddelde draagtijd van een koe is 2dagen.


Bij BWB- koeien bedraagt het volwassen gewicht 7kg met een. Een koe is een vrouwelijk rund en als moederdier een belangrijke producent van. Je hebt geen veeweger en wilt toch -beter dan je veehandelaar- weten hoeveel een rund weegt. Met een touwtje en een rekentool geraak je al heel ver. Bleskensgraaf: “Binnenkort gaat hij weer aan het werk.


Dan verlies hij al snel 2kilo, want het dekken van de koeien vergt nou eenmaal . Wie weet beter hoeveel een koe weegt?

Een expert of het gemiddelde van een willekeurige groep mensen? Deze vraag stelde de Engelse . Hoe hoger de levensproductie van de koe , hoe lager de opfokkosten per kilo.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts