dinsdag 15 maart 2016

Bijen tuin

Bijen hebben het moeilijk. Kom in actie tegen de bijensterfte. Met de tips van Milieu Centraal maak jij je tuin aantrekkelijk voor bijen. Imkers doen er alles aan om bijen te redden.


Met een bijvriendelijke tuin. Wie wilde bijen aan het werk wil zien, moet voldoende nectarbronnen in zijn tuin voorzien en de bijen helpen te overleven.

Hoe kan u bijen lokken in de tuin en hoe kan u ze daarna ook houden in de tuin. Een vlindervriendelijke tuin staat vol nectarplanten, je helpt er vlinders, bijen en andere nuttige insecten mee. Gelukkig is het geen straf om . Maak daarom van uw tuin of balkon een bloemenfeest.


Honingbijen leveren bijenwas en honing. Dat zijn, heel kort door de bocht, de directe opbrengsten van bijen. Je doet dat door de juiste insectenvriendelijke planten in jouw tuin te zetten. Help ze een handje met een bijenhotel in je tuin.


Het is dus belangrijk dat we goed voor ze zorgen.

Daarom een aantal tips en een top met de beste bijenplanten om van jouw tuin een blije bijentuin te maken . Voor de vakantie heeft firma braber bijenzaad gezaaid. We weten het allemaal: de bij heeft het zwaar. Daarom is het belangrijk planten in je tuin te hebben die.


Binnenkort laten de bijen zich weer zien. Wat kan je doen om dit jaar veel bijen in de tuin te lokken? Lees hier welke planten bijen lekker vinden.


Een greep uit onze favoriete planten voor bijen. Maak van jouw tuin een blije bijentuin ! We hebben handige tips én een top met de beste bijenplanten voor je verzameld. Jaren geleden kenden onze akkers en weilanden een zeer rijke biodiversiteit.


In sommige gevallen kleurden de akkers blauw van de korenbloemen die het. Kortoze zijn onmisbaar! Nestblok voor solitaire bijen.


Het hoeven niet altijd houtkanten, insectenmuren en takkenwallen te zijn om je tuin wat natuurvriendelijker te maken. Een tuin vol vlinders, bijen en insecten. Dit kunt u zelf in de hand werken door de juiste drachtplanten in te poten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts