woensdag 16 maart 2016

Ei koken koud water

How do like your eggs in the morning? Zacht, halfzacht of hardgekookt? Het koken van eieren kun je op twee manieren doen. Je kunt de eieren in koud water. Aangegeven is de kooktijd in minuten.

Het gaat om eieren die je in een pan met koud water aan de kook brengt en je meet vanaf het moment dat het water kookt. Laten “schrikken” door de pan met eieren onder de koude kraan te. Er bestaan twee methoden: Eieren met koud water opzetten, de kooktijd gaat dan in op het moment dat er zich in het water belletjes vormen. In water dat zacht kookt , kunnen de eieren elkaar niet stuk stoten.


Laat je eieren na het koken schrikken onder koud water. Zo stopt het kookproces meteen. Stap 1: leg de eieren in een steelpan en doe er genoeg koud water in zodat ze onderwater liggen.


Kook ze op een medium temperatuur.

Dan pellen ze makkelijker. Ook stopt zo het stollen, anders gaat het . Het lijkt allemaal zo gemakkelijk: eieren koken. Leg de eieren in de steelpan met koud water. Allerhande laat in deze video zien hoe je het beste een ei kan koken. Een paar gouden regels: Een.


Nina kookt Een hardgekookt ei maken is in principe helemaal niet. Hoe lang moet dat eitje ook weer koken ? Haal de eieren uit het water en spoel ze meteen met koud water zodat het kookproces stopt. Een ei perfect koken , begint natuurlijk niet bij een pan water. Dit is de truc: leg je eieren in een pan met koud water. Vervolgens breng je ze aan de kook.


Als het water kookt , zet je het vuur uit. Maar dat is ook meteen het voordeel als je een ei wilt koken. Na het koken laten schrikken met veel koud water. Toegevoegd na minuut: Als je de eieren er langzaam indoet, .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts