dinsdag 22 maart 2016

Pokken bij kippen

Vooral in de warme maanden van het (na)jaar kunnen kippen in aanraking komen. Deze pokkenziekte kent twee vormen: de huidvorm en difterie. Het pokkenvirus is redelijk diersoortspecifiek, zo is er onder andere een kanarie-, een papegaaien-, een kippen - en een duivenpokkenvirus.


De afgelopen dagen ontving DGZ een verhoogd aantal meldingen over pluimvee verdacht van pokken. Pokken en difterie zijn verwante aandoeningen.

Het gaat telkens om dieren van . Hallo Iedereen, Ik ben nieuw op dit forum. Zeer lieve beestjes, waar ik me . Opgezette kam met bobbels en bobbel op poot sep. Meer resultaten van kippenforum. Als een besmetting met kippenpokken op tijd gezien wordt, is het laten uitvoeren van een noodvaccinatie effectief.


Dieren met pokken kunnen . Maandag september berichtte Pluimveeweb al dat het aantal gevallen van pokken bij hobbykippen in Vlaanderen de afgelopen tijd toenam.

Begin mei werd ik opgeroepen voor kippen met snot en of met korstige letsels aan de kop. Ook via de drinktorens kan het verder verspreid worden. Een behandeling tegen pokken is er niet, u kunt u kippen wel beschermen door vaccinatie.


Elke kippenhouder heeft het vorige zomer zelf ondervonden of herinnert zich wel de nieuwsberichten over de kippenpokken. Na de epidemie van vorige zomer . De pokken maken dit jaar veel slachtoffers bij kippen van hobbykwekers. Volgens dierenartsen zijn er extreem veel besmettingen. Net als mensen voelen ook kippen zich soms niet lekker en hebben dan een beetje extra liefde en zorg van u (hun eigenaar) nodig.


Wanneer u kippen heeft zult . De reden daarvoor is mogelijk de . In de gemeente Nieuwkoop en omgeving zijn een aantal (hobby) kippen besmet geraakt met het pokkenvirus (een avipoxvirus). Het is mogelijk de kippen tegen verschillende ernstige ziekten te laten inenten. In de laatste twee gevallen kan het aangewezen zijn de dieren algemeen te be- handelen met een antibioticum. De enige maatregel die Marek helpt te voorkomen is kippen te kopen die ouder zijn.


Vanaf de leeftijd van weken kan tegen pokken gevaccineerd worden. Enkel met kippenpokken (daar kunnen de kippen tegen geent worden) en het snot heb.

Ziektesymptomen van pokken kunnen ingedeeld worden in een droge, . Laat je kippen in dat geval vaccineren tegen Pseudovogelgriep, ook wel Newcastle . Vaccinatie- advies hobbypluimvee. Kippen zorgen goed voor zichzelf. Kanarie- pokken ziektesymptomen. Diphtherie en pokken bij kippen en hare bestrijding.


Corporatie: Uitgevers-Maatschappij C. Misset Auteur: Heelsbergen, T. In veel gevallen wordt pluimvee met een soortgelijk beeld niet ingestuur aangezien de diagnose op . Sinds kort worden de eerste gevallen van dit jaar van pokken gemeld bij kippen. Enten is dus de boodschap! Wees kritisch ten aanzien van adressen waar kippen worden aan- geboden.


NCD), de ziekte van Marek, pokken -difterie, infecti-.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts