dinsdag 29 maart 2016

Is een vlinder een insect

Ja, vlinders zijn insecten. Dat kan je zien aan de zes poten en het driedelige lichaam. Alle insecten hebben zes poten. Die poten bestaan uit verschillende . Bij de meeste insecten valt dit niet zo op, maar bij de vlinders zijn .

Vlinders › Alles over vlinders › Wat is een vlinder? Maar er is een aantal insecten die vaak verward word met vlinders. De vlinder is een insect met grote vleugels. Er bestaan heel veel verschillende soorten, vlinders zijn misschien wel de bekendste insecten. De snelheid waar vlindersoorten mee kunnen vliegen varieert nogal.


Een vlinder is een insect. Dat is een Grieks woord dat bestaat uit Lepis = schub en pteron = vleugel.

De vleugels van een vlinder zijn . Je kunt een rups dus beschouwen als de eerste levensfase van een insect. Betekent dit ook dat je een rups een insect mag . Dit is niet bij alle insecten. Hoeveel vleugels heeft een vlinder ? En sterft hij als hij de schubben op zijn vleugels verliest? Test je kennis over deze fraaie insecten.


Hun vleugels en lichaam zijn bedekt met kleine schubjes. Ze hebben een kenmerkende . De lente is weer daar en zoals iedereen wel weet komen dan alle dieren uit hun winterslaap. Alsook de vlinder, een insect dat door de meeste . Lepidoptera, het Latijnse woord voor “ insecten met geschubde vleugels”.


De natuur moet je ervaren en daarom dit vlinderpakket met eitjes, rupsen en. Binnen het dierenrijk zijn insecten verreweg de. In de zomer is het heel fijn om veel vlinders in je tuin te zien rond fladderen.


Ze zorgen voor dat tikkeltje extra leven, kleur en sfeer tussen de vele bloemen.

Kevers, zweefvliegen, vlinders en bijen, waaronder hommels, zijn de meest opvallende. Dat sommige insectengroepen bij de bestuiving van het leeuwendeel .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts