vrijdag 18 maart 2016

Bollen in pot

Bloembollen kunnen prima in potten worden geplant. Het is belangrijk dat de pot diep genoeg is èn dat er een gat onderin zit, waardoor het teveel aan water . Ik had in de vorige herfst in een mooie pot met bloembollen (tulpen en narcissen) klaargemaakt, waar ik de afgelopen maand veel plezier van heb gehad. In het voorjaar zorgen bloembollen voor kleur op het terras en het balkon.


Het planten van de bloembollen in bakken en potten is eenvoudig. De voorjaarscollectie van jouw bloemenwinkel of tuincentrum laat een zee van bollen -op- pot in pasteltinten zien.

Zo zijn er lichtgele hyacinten, roze narcissen of. De gebruiksmogelijkheden van bloembollen op pot zijn zeer gevarieerd. Met bloembollen in potten kun je mooie combinaties maken. Met bloeiende voorjaarsbollen op pot bezorg je in huis het ultieme lentegevoel.


Dit soort voorjaarsbollen noemen we ook wel voorgetrokken bloembollen. Zowel binnen als buiten staan bloembollen mooi. Zeker op een balkon zijn ze in pot ideaal. Voor een goede afwatering dek je eerst de gaten onderin de pot af met postscherven of kleikorrels.


Zo kan regenwater weglopen en gaan je bollen niet rotten.

Door bloembollen te planten in bakken en potten haal je de lente in huis of tuin en verfraai je je balkon of terras. Meestal is het grootste gedeelte van de bloemen nog gesloten als u bollen op pot koopt. Zet ze thuis op een lichte, maar liefst niet te warme . Het is misschien nauwelijks winter geweest, maar. Je kunt ze zowel binnen als buiten neerzetten.


Vanaf december kunnen ze uw huis binnen al voorzien van een . Niets brengt zo snel lentesfeer in de winkel en in huis als bol-op- pot planten. Ze zijn gemakkelijk, bloeien vrijwel gegarandeerd en stralen . Buiten is het nog winters kou maar binnen is het al bijna lente. Met vrolijke bollen op pot kun je het aankomende voorjaar op passende.


De bollen zijn er in een groot aantal variëteiten. Ook de narcis staat deze . Voor alle mensen die de winter te slim af willen zijn en het voorjaar in huis willen halen, zijn er bloeiende bloembollen -op- pot. Narcissen, tulpen, crocussen .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts