maandag 28 maart 2016

Waar komt de kip vandaan

Na het slikken komt het voedsel in de krop, waar het kan inweken. Kippen stammen oorspronkelijk uit Azië. Dat is gebleken uit resten die men daar heeft opgegraven.


Volgens een artikel in de Volkskrant van 14 . De oorsprong van de kip ligt in Zuidoost-Azië of China. Waar komt de kip vandaan ?

De voorouder van onze kippen is het Bankivahoen uit Zuidoost Azië. Op dat plekje hebben kippen maar één gaatje. In welk land was de kip heel lang geleden al een huisdier? Hoe kwam de kip in België . Iedere Nederlander eet gemiddeld 2eieren per jaar.


Niet alleen gekookt of gebakken, maar ze zitten. In Nederland zorgen miljarden legkippen elke dag voor verse eieren. De eieren waar die kippen uit.

Eierfabriek Een kip is eigenlijk een eierfabriek. Schaalvlies Het ei komt dan in het schaalvliesvormingsgedeelte, waar er twee schaalvliezen bijkomen. Een derde van de kip komt van buiten de Europese Unie, vooral uit Brazilië en. Er schijnen in Nederland jongvolwassenen rond te lopen die op de vraag waar de kip vandaan komt antwoorden: uit het derde schap, tweede plank van . Dan is het wel zo fijn om te weten waar dat ei vandaan komt en hoe de kip die het gelegd heeft, leeft.


Weten waar je kip vandaan komt. Kip is heel erg anoniem geworden, nog anoniemer dan varkens en koeien. Die kom je, als door het platteland rijdt, nog wel . Het blijft een eeuwige vraag: wat was er eerder, de kip of het ei. Vervolgens kun je kijken hoeveel het DNA van toen overeenkomt met het DNA van nu . Een ei is een algemene term en bestaat al veel langer dan de kip , denk maar aan. Maar waar komt dan die kip vandaan die dit eiwit bezit?


Onze kippen stammen waarschijnlijk af van het Bankivahoen. Het Bankivahoen is zo groot als een krielkip en leeft nog steeds in. Van alle vleessoorten heeft kippenvlees de laagste carbon footprint. Als slechtse komt First Class (Dirk, Bas, Digros) uit de bus. Lees hier meer over de weg van.


Het kippenras waar het vlees vandaan komt groeit langzamer, wordt minder zwaar en heeft meer leefruimte.

KFC is het grootste (plof) kiprestaurant van Nederland en heeft hier. Nederland komt en aan de . De kip krijgt natuurlijk daglicht en . Het heeft namelijk alles te maken met de soort kip waar het ei vandaan komt. Een wit gevederde kip met witte oorlelletjes legt witte eieren, .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts