maandag 21 maart 2016

Verschillende soorten vlinders

Alles over vlinders herkennen, vlinders en rupsen determineren. Bekijk de verschillende families, lees hoe je een rups kan determineren en wat een microvlinder is. Maar eigenlijk zijn er verschillende soorten koolwitjes.


Er komen soorten dagvlinders voor in Nederland. Niet al deze soorten staan op deze internetsite. De vlinders die hieronder staan, zijn .

Wetenschappelijke naam, Nederlandse naam, Afbeelding. Abraxas grossulariata , Bonte bessenvlinder, Abraxas grossulariata orkney. Zandoogjes zijn vlinders die hun naam danken aan zwarte vlekken met witte oogjes. Naar schatting zijn er wel meer dan 160. In de zomer zie je veel vlinders.


Maar je ziet ze niet alleen overdag. Nachts vliegen er ook vlinders. Er zijn wereldwijd ongeveer 160. Echt een hele diverse groep dus, als je het vergelijkt .

Vlinders horen tot de orde lepidoptera. Maar het kan lastig zijn om de verschillende soorten uit elkaar te houden. Sommige vlinders strooien hun eitjes boven verschillende waardplanten. ER 1VERSCHILLENDE SOORTEN TROPISCHE VLINDERS IN DIT ALBUM. De leerlingen meer over vlinders leren en dat vlinders en.


Bijzondere soorten waren daarbij argusvlinders , deze zijn . Je hebt veel verschillende soorten vlinders in. Het aantal verschillende soorten vlinders per tuin kwam uit op 5. De stichting denkt dat die . Super mooie, oude vlinderlijst met onder andere de dagpauwoog, de citroenvlinder en de gandaca harina. Een grappig detail is dat deze oude . Daarvan zijn er standvlinders , trekvlinders ,. Vind je ook dat je tuin niet compleet is zonder vlinders ? Wie houdt er nu niet van die gekleurde fladderende dieren? In Nederland zijn ongeveer soorten dagvlinders die regelmatig in de tuin te vinden zijn.


Beschrijvingen en afbeeldingen van meer dan 4soorten dagvlinders die in. Elke soort heeft een ander kleurpatroon op zijn grote, slappe vleugels. Astraptes fulgerator , die bij nader inzien uit tien verschillende soorten bleek te . Op deze site kom je erachter hoeveel er dat precies zijn.

Wie goed naar de vlinders kijkt kan de verschillende soorten goed onderscheiden. Je kunt ook verschillende soorten vlinders bekijken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts