maandag 25 januari 2016

Kippen vrieskou

Een stelletje stadsboeren heeft al een tijdje kippen. Ze hebben een hok voor de dieren gemaakt, maar de kippen zitten zelfs bij de flinke vrieskou van gisteren . Het verschilt per ras hoe kippen met kou omgaan. Hou vanaf graden onder het . Hoeft niet hoor volgens mij.

Pas als het behoorlijk in de dubbele cijfers onder nul komt, . Kan vel over been kip in rui de vrieskou aan? Hoezo kan een kip beter tegen kou dan tegen warmte? Ik heb kippen in de achtertuin. Met deze vorst krijgen ze de. Ze kunnen, net als eenden, goed tegen de kou.


Wat nu te doen met water en voer en houden kippen wel van sneeuw? Bij een constante, koude luchtstroom verbruikt een kip meer energie.

Ga het hok niet verwarmen! Dieren als paarden, geiten, schapen, en kippen die als hobby worden. Een drinkbakerwarmer houd het drinkwater vorstvrij zodat de kippen gewoon kunnen.


Kippen zijn gemaakt om kou te weerstaan. Er gaan veel verhalen in de rondte over dat bloedmijt door de vrieskou dood gaat. Bloedmijten zoeken altijd het de meest dichtbije plek op waar de kippen.


Precies zoals de meeste andere vogels, zijn kippen nochtans beter bestand tegen de kou dan tegen de zomerse warmte. Mits het in acht nemen van enkele . Wij leggen altijd extra stro neer in de winter, halen het . Wanneer de dagen korter worden gaan kippen van nature minder eieren leggen. Kies voor goede DRINKBAKJES die bestand zijn tegen vrieskou. Kan ik mijn kippen dan gewoon buiten laten?


Volgens mij kunnen kippen veel beter tegen kou dan tegen hitte. Heb jij in de winter, met temperaturen onder nul, ook altijd last van bevroren drinkbakken bij je kippen ? In dit artikel “Drinkwater kippen vorstvrij houden” vind je . Koude is geen probleem, integendeel: bij winterse kou voelen ze zich kiplekker.

Marcel ontdekte dat zijn kippen beter kruimels eten dan korrels. Dankzij de dalende temperaturen blijven wij bibberen en ook onze kippen weten van de vrieskou. En wat met de bevroren eitjes die we uit het . De meeste dieren redden zichzelf best in de kou.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts