vrijdag 8 januari 2016

Bijen en honing

Deze nectar halen de bijen uit bloeiende bloemen. De bijen worden naar deze bloemen gelokt door de . De kleur en de smaak van honing wordt grotendeels bepaald door de oorsprong van de. Raathoning is honing die door de bijen in volkomen nieuwe raat is . De honing wordt door deze bijen verder met enzymen verrijkt en het overtollige water wordt deels ontrokken.

Bijen - hoe maken ze honing? De bewerkte nectar wordt dan in de vorm van een . Dat is het beeld dat we collectief met ons meedragen. Maar klopt dit eigenlijk wel?


Honing wordt gemaakt door een hele kolonie honingbijen. Er leven wel duizend bijen in een (natuurlijke) bijenkorf! Samen werken ze keihard om honing te .

Het is het lievelingskostje van Winnie-the-Pooh, het is zoet en kleverig, en het wordt gemaakt door een. Helaas een niet zo smakelijk verhaal. Niets meer missen van Quest? Abonneer je op het.


Defensine van bijen in honing. De geschiedenis van de bijenproducten gaat tot ver in de oudheid terug. Van alle producten is het . De werkelijke reden is dat bijen leven van de nectar die ze uit bloeiende bloemen halen. Tijdens de lange winter zouden ze dus niets te eten hebben, ware het . Hij produceert onder de naam “ Apicola Piedra Solana” 1 natuurlijke honing en heeft 8 . Onze honingbijen leven in een goed georganiseerde sociale gemeenschap van werkbijen, darren en een koningin. Er bestaan meer dan twintigduizend verschillende soorten bijen.


Daarvan kunnen maar zeven soorten honing maken en deze zogenaamde honingbijen maken . Honingbijen verzamelen maandenlang nectar van bloemen om honing te maken voor de winter. Planten trekken bijen en andere insecten aan .

Men noemt het “Apis mellifera” wat betekent: “bij die honing draagt”. In de oudheid begreep men de relatie tussen bijen en honing niet goed. Imker Aat Veldhoen trakteerde de Vrouwen van Nu Prinsenbeek dinsdag op een mooie lezing over bijen en alles wat daarmee te maken heeft.


Breng één of meer van hen een bezoek en beleef een paar interessante uurtjes. Bij de meeste imkers zal honing uit de omgeving te koop zijn. Ja honing is het voedsel van de bijen maar dat neemt niet weg dat wij hier goed van mee kunnen en mogen genieten.


Eén spreekwoord bevat `zij kwamen als bijen naar de honing `. Wil je nog meer leuke vragen over voeding? Je leest het in alweer de derde voedingsspecial: Quest Eten. Vaak horen we dat het slecht gaat met de bij.


Overal kun je bijenzaadjes kopen om bloemen te planten die bijen aantrekken. Heel goed natuurlijk maar wat .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts