maandag 11 januari 2016

Vogelsoorten lijst

Nederlandse naam, Wetenschappelijke naam, België, Nederland. Voor een taxonomische benadering, inclusief . Dit is een lijst van vogels in Europa. Soorten die aanklikbaar zijn, zijn zeldzame soorten . Lijst van vogelsoorten die zijn opgenomen in bijlage II van de conventie van.

Alle tuinvogels in één oogopslag. Soort staat vermeld op de Rode Lijst voor de soortgroep vogels. Rode Lijst broedvogels Rode Lijsten van vogels zijn er in verschillende soorten en maten.


De vogels zijn ingedeeld in categorieën van gevoelig . Vandaag publiceert de Europese Commissie . U vult een aantal kenmerken in van de vogel die u heeft gezien en dan rollen er een aantal suggesties uit. Via deze app kunt u ook gemakkelijk deelnemen aan . Voor deze soorten geldt een hogere prioriteit bij het nemen van actieve beschermingsmaatregelen, .

Het vogelkijken heeft een structuur die orde schept, een . De Vogelrichtlijn bevat aldus zelf geen lijst van soorten die onder deze. Deze indicatieve lijst helpt u. Een beetje fanatieke vogelaar houdt bij welke soorten hij heeft gezien. Nationaal Park Lauwersmeer heeft nu een lijst uitgebracht met alles wat . Het is de bedoeling dat deze lijst regelmatig wordt bijgewerkt, als nieuwe informatie wordt ontvangen.


Graag aanvullende informatie en correcties doorgeven . In het kort komt de vogelrichtlijn hier op neer: Er is een lijst samengesteld met vogelsoorten die op Europees niveau bescherming behoeven. Welkom op de website vogels van Groningen. Dat het getal 5momenteel stevig is gefundeerd blijkt uit publicatie van de laatste bijgewerkte lijst van waargenomen vogelsoorten in . EUROPEES BESCHERMDE DIERSOORTEN EN PLANTENSOORTEN. Beschermde soorten conform art 3. Bij het bewerken van deze lijst bleek weder eens, hoe betrekkelijk slecht wij nog van de verspreiding onzer broedvogels op de hoogte zijn : ten deele is dit wel . ALFABETISCHE LIJST VAN DE VOGELSOORTEN.


De geldende maatregelen voor soorten uit deze lijst hangen rechtstreeks samen met de . Maar de nieuwe lijst laat weinig verschil zien.

Lijst bedreigde vogelsoorten wordt verontrustend lang. Een vogel die niet kan vliegen en een condor ter grootte van een klein sportvliegtuig staan hoog op de lijst van de meest bedreigde .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts