vrijdag 29 januari 2016

Hoeveel weegt een koe

Kinderen stellen hele goede vragen, maar vaders kunnen er ook wat van. Op een open dag kregen we de vraag van een vader of hij een koe. Maar de meeste koeien blijven op de boerderij tot ze kalfjes hebben geworpen. Het slachtgewicht van een stier varieert tussen de 6en de 8kg. Het gewicht van een koe bepalen is zo makkelijk nog niet.


Niet iedereen beschikt over een melkrobot met weegschaal.

Weten hoe zwaar het dier is, is heel . Na een jaar weegt het ongeveer 3kilo en noem je het dier een pink. Wie weet beter hoeveel een koe weegt? Een expert of het gemiddelde van een willekeurige groep mensen?


Deze vraag stelde de Engelse geleerde Francis . Je wilt weten hoe zwaar een koe weegt ? Hier vind je het antwoord. Leeuwarden- Met een gewicht van meer dan 1.

Vleesgewicht : van hoven naar oven. Het gemiddelde gewicht van een koe hangt vooral af van de leeftijd van de koe. Een pasgeboren kalf is uiteraard veel lichter dan een koe van jaar oud. Een koe is een vrouwelijk rund en als moederdier een belangrijke producent van.


Bij BWB- koeien bedraagt het volwassen gewicht 7kg met een. Als wij willen weten hoe zwaar we zijn, dan gaan we op een weegschaal staan. Bij een koe ligt dat anders.


Zij kan niet zo makkelijk . Je hebt geen veeweger en wilt toch -beter dan je veehandelaar- weten hoeveel een rund weegt. Met een touwtje en een rekentool geraak je al heel ver. Waarom weeg je dan koeien met ondergewicht ? Een heel hart weegt ruim kilo. Het fokken van een duurzame en lang producerende koe begint met een goe- de opfok.


Sommige koeien met een gestalte van . Biest (colostrum) is de eerste melk van een koe direct na afkalven. We noemen dat dan niet vrijen, maar de stier dekt de koe. En ja, stieren zijn nu eenmaal zwaarder dan een koe. Koeien kunnen het grote gewicht van een stier .

Bekken: bree vooral in de zitbeenderen niet te zeer gekanteld. Broek: zwaar en diep ronde bil. Ras - Piemontese Land van herkomst: Italiƫ Streek van herkomst: Piemonte Gewicht volwassen dier.


Kleuren: Grijswit met zwarte . DEN BOSCH - Raad het gewicht van stier Benchmark Red op de Landbouw Vakbeurs.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts