dinsdag 31 maart 2015

Wat is een teek

Het dier waarop de teek leeft, wordt gastheer genoemd. Een teek leeft van het bloed van zoogdieren en vogels. Weet jij waar je vooral moet oppassen voor een tekenbeet?


Teken lijken op klein spinnetjes en hebben vier levensstadia: ei, larve, nimf en volwassen teek. Ze voeden zich met het bloed van zoogdieren, vogels en .

Wat zijn de verschijnselen van een tekenbeet? Jezelf en je kinderen beschermen tegen teken is essentieel tegenwoordig. Een beet van een teek is vaak onschuldig en pijnloos, maar wanneer de teek besmet is.


Hoe voorkom je een tekenbeet? Wat doe je best na een tekenbeet? De teek meteen verwijderen.


De beste wijze om dat te doen is door de teek bij de kop beet te pakken met een pincet . Parken, weilanden, tuinen en bosrijke gebieden zijn de plaatsen bij uitstek voor teken.

Tussen maart en oktober loop je het grootste risico op . Wat zeker een rol speelt is ook het vakantie-en reisverkeer, waardoor de . Je kind komt thuis van buitenspelen in het bos, heide of hoog gras. Je controleert hem of haar op teken kort na thuiskomst. En ja hoor, daar zit een teek. Spring naar Wat is dit voor een beestje?


Dit is een volwassen vrouwtjesteek, zoekende naar een plekje om te bijten. En hoe verwijder je een teek ? Jaarlijks worden meer dan een miljoen mensen gebeten door een teek. De onvolwassen teek (nimf) is de belangrijkste overbrenger van de ziekte van.


Verwijder de teek zo snel mogelijk en in ieder geval binnen twintig uur. Voel je het eigenlijk als je gebeten wordt door een teek ? We zullen ze op deze pagina allemaal stuk voor stuk doorlopen maar laten we eerst eens kijken wat een teek precies is en wat hij doet. Teken leven voornamelijk in bossen en struiken. In de periode tussen maart en oktober loopt u het.


Er zijn eenvoudige maatregelen om dat te voorkomen. Een tekencontrole na een uitstapje in de .

Een gastheer, ook de mens, voelt niet wanneer een teek bijt. Bij enkele dieren werden inderdaad de Zuid-Europese teken gevonden wat erop wijst dat deze . Teken zijn spinachtige kleine beestjes die in de natuur vooral graag in bos, kreupelhout, struiken en (hoog) gras leven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts