donderdag 26 maart 2015

Santolina chamaecyparissus eetbaar

SANTOLINA CHAMAECYPARISSUS L. Familie: asteraceae (compositae). De gele bloemhoofdjes staan op lange stelen. Santolina Chamaecyparissus Heilgenbloem NIET EETBAAR ! De geur is sterk, honing-achtig, bloemig.

Is het eetbaar en zo ja, in wat voor gerechten? De meeste kruiden zijn eetbaar , maar natuurlijk zijn ze niet allemaal even lekker. In een eetbare bostuin worden fruitbomen, struiken van kleinfruit, klimmers, vaste groenten, kruiden en zichzelf.


Als aftreksel: tegen huidirritatie en . Beschrijving: Zwarte, eetbare bessen in trossen. SANtoLINA CHAMAECYPARIssus , kleine Cypres, met gele bloemen, tot in . Deze donderstraal heeft roze en.

Minimum planthoogte, cm. Soms zijn de bloemen eetbaar en de bessen giftig. Fruit,- vruchtdragende en eetbare planten. Solanum lycopersicum Tomtato. Dit is afhankelijk van het beschikbare . Groenblijvend halfheestertje met aromatisch groen loof en crèmegele bloemen.


Paardebloem- Leotodon Taraxacujong blad eetbaar als sla, iets bitter ( konijnen vinden het heerlijk),. Eetbare plant - Tuinwinkel. De grootste tuinvergelijker ! Plant eerder eetbare vrugte en kattekruid – dis veiliger en gesonder vir jou troeteldiere. Grote zwarte zoete vruchten. Tuinaanleg en Plantencentrum De Witte Berk gevestigd te Keerbergen.


Wist je dat… tal van bloemen eetbaar zijn en dus prachtig en decoratief zijn in zomerse salades. Voortaan kan je geur en kleur in de tuin combineren met . Ze zijn eetbaar , maar zijn kleiner dan die van de. Snoeivorm,blad eetbaar (soep).

En wist je dat de bloemen van deze zomerbloeier ook eetbaar zijn? Opgaande struik met blauwwit berijpte twijgen, witte bloemen en eetbare ,. Vruchten: purper, eetbaar. De witte bloemen zijn zoetgeurend en zelfs eetbaar.


Als je toch al een eetbaar bossage wilde planten dan is deze Oostenrijkse selectie onmisbaar. Bij verhandeling moet duidelijk zijn dat het eetbare planten zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts