donderdag 19 maart 2015

Kamperfoelie eetbaar

Spring naar Eetbaar deel van kamperfoelie - De nectar van kamperfoelie is het enige eetbare deel. Er kan een siroop van de nectar worden . Smaak: Zoet-smakende bloempjes, met een heerlijke geur. Wilde kamperfoelie ( Lonicera Caprifolium of Periclymenum) groeit als een.


Toch kan kamperfoelie kan zich om de stam van een boom winden en.

Her en der op internet vind ik info over de bloemen van de kamperfoelie en dat ze eetbaar zouden zijn. Ik geloof het niet helemaal, en ik wil . De eetbare bloemen van kamperfoelie zijn goed te combineren met boter, wijn of beignets. We hebben het nu alleen over de bloemen, laat de bessen meer . Alleen de bloemen in een salade of als eetbare versiering gebruiken. Lonicera periclymenum (bot.) Honeysuckle, Woodbine (Eng.) Chèvrefeuille des Bois (Frans). De honingbes, soms ook wel blauwe honingbes of blauwe kamperfoelie.


In de tuin staan op de uitgebloeide kamperfoelie veel rode bessen.

Ze doen mij denken aan grote rode aalbessen. Zijn deze bessen eetbaar of . Zo dichtbij dat ik ze kan aanraken, hangen de bazuinbloemen van de wilde kamperfoelie uit de elzen op de oever. Het planten van kamperfoelie is eetbaar: het kweken van een nuttige bes op een site.


Kamperfoelie bloeit overvloedig en lang met sterk ruikende bloemen. Manieren van reproductie van kamperfoelie eetbaar en verzorgen het. Volgens deze site (in de link) zijn de bessen niet eetbaar maar zou je de . Het herfstige zonlicht schijnt door de rode bessen van de kamperfoelie. Zuid-Amerika, die in cultuur is om zijn eetbare bessen.


De kamperfoelie brengt kleur en geur in het bos. De opvallende bloemen lokken allerlei insecten. Ik noem hier een aantal planten met eetbare bloem, sommige zijn bekend. De rode kamperfoelie (Lonicera xylosteum) is een struik die behoort tot de kamperfoeliefamilie (Caprifoliaceae).


De struik wordt veel aangeplant en is tevens . Een andere afbeelding melden Meld de aanstootgevende afbeelding. Amelanchier, krentenboompje, giftig, zaa het vruchtvlees is wel eetbaar. Lonicera henryi of kamperfoelie is een klimplant die de gehele zomer uitbundig bloeit.

De meeste bessen in België zijn ongevaarlijk en geven geen symptomen of alleen wat spijsverteringstoornissen. Het eten van één enkel besje houdt over het .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts