maandag 16 maart 2015

Kan houtworm vliegen

Houtwormkevers worden in het algemeen aangeduid als houtworm. De kleur van spinthoutkevers kan variëren van lichtbruin tot donkerbruin. Kan dit het hout van het huis aantasten, doordat ze gaan vliegen of is dit geen . De kans dat zij gaan vliegen is echter niet heel groot.


Ten eerste kan houtworm jarenlang hetzelfde stuk hout aanvreten.

Direct na het uitvliegen paren ze en beginnen de wijfjes met het leggen van de eitjes. De gewone houtworm kan zich in allerlei soorten hout ontwikkelen. Houtworm bestrijding : hoe kan ik de symptomen herkennen.


De kever moet namelijk uitvliegen en hij duwt het zaagsel in de doorboorde gangen naar buiten. Het is één van de weinige hout-etende insecten waarvan het knagen kan worden gehoord. Wanneer er kevers beginnen uit te vliegen – dit gebeurt trouwens . De schade die de gewone houtwormkever kan aanrichten is enorm, en hangt af.


Kan je makkelijk houtworm verwijderen uit meubels, parket, laminaat en zolder?

De houtkever vliegt uit tussen mei en augustus en legt meestal zijn eitjes in hetzelfde. Op die manier boort de houtworm zich dus een weg doorheen het hout. Helaas komt houtworm nog steeds veel voor en het kan erg irritant zijn als je. Houtwormen vliegen naar het hout en leggen eieren waar houtlarven uitkomen. Het kan dus zo zijn dat u niet eens daal heeft dat er.


Het kan wel tot jaar duren voordat de Meubelkever klaar is met eten en zich . Het is nu oktober en het hout is ongeveer een jaar oud. En wat moet je doen als je last hebt van houtwormen ? De houtwormkever vliegt uit tussen mei en augustus en legt meestal . Anobium punctatum) gedurende de. Als de larven volwassen worden, leggen ze eitjes en vliegen ze uit. Voordat de gewone houtwormkever uit kan vliegen , wordt eerst het zaagsel, ook boormeel genoem uit het gaatje gewerkt. Vrouwelijke kevers zetten hun minuscule eitjes af in scheurtjes . In de zomermaanden (mei – augustus) vliegt hij als kevertje uit, nadat hij zich vlak.


Wanneer houtworm is ontdekt en er niet op korte termijn behandeld kan. Het is belangrijk om te weten hoe u houtworm kan herkennen. Na de ontpoppingsfase zullen de insecten via de gaatjes uit het hout vliegen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts