donderdag 19 maart 2015

Wanneer is een product biologisch

Weet jij wanneer een product biologisch genoemd mag worden? Er zijn specifieke regels waar het aan moet voldoen. Welke dat zijn lees je hier.


Dat is niet zomaar een afspraak tussen producenten van . Biologisch is een beschermde term. Bij de productie van biologisch voedsel wordt zoveel mogelijk rekening.

Wanneer er een plaag is helpt het op deze manier om gewassen te planten die minder. Dit zijn stoffen die niet in het product zelf zitten, maar worden gebruikt bij de . Het Europees biologisch keurmerk maakt duidelijk dat het product voldoet aan de EU-regels voor biologische landbouw. Het logo staat verplicht op alle . Als het Europese Bio -keurmerk op een product staat, is het gegarandeerd. Wanneer Eosta biologische producten importeert uit Zuid-Amerika, Afrika of Azië,.


Skal Biocontrole zorgt ervoor dat biologische producten ook daadwerkelijk aan de biologische. Bent u geïnteresseerd in het EKO-keurmerk op uw product ?

Het is van belang dat uw klant een biologisch product kan herkennen. Een product is biologisch als het is. Dat betekent dat de wetgever bepaalt aan welke normen een bioproduct moet voldoen om als biologisch verkocht te . Je mag je product niet zomaar bio of biologisch noemen.


Je moet aan bepaalde criteria voldoen in landbouw en veeteelt. Bioplaza zet ze op een rijtje. Wanneer je het EU-label vrijblijvend gebruikt, moet je wel . Pas wanneer u in het bezit bent van het certificaat van Skal, mag u de. Je herkent bioproducten aan twee elementen: het biologische EU-label en het gebruik van de term biologisch of bio. Die twee garanderen dat het product.


De biologische landbouw gebruikt geen chemische bestrijdingsmiddelen,. Ook antibiotica mogen niet preventief worden toegedien enkel wanneer een dier. Het consumentengedrag blijft daar vaak bij achter: vaak wil men een product. Het EKO-keurmerk op de verpakking van voedingsmiddelen geeft in Nederland aan dat het product biologisch is en afkomstig van een bedrijf dat zich inzet voor. Wanneer een product in de Europese Unie biologisch is geproduceer wordt het Europees biologisch keurmerk vermeld.


Door vermelding van dit keurmerk . De belangrijkste normen zijn respect voor de natuur en respect . Ik houd deze spreekbeurt over biologisch voedsel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts