vrijdag 27 maart 2015

Keurmerk hout

FSC is een keurmerk voor verantwoord bosbeheer. Hout met een FSC-logo is geproduceerd volgens strenge regels voor bescherming van de natuur, legaliteit,. Hout - en papierproducten die afkomstig zijn uit een FSC-gecertificeerd bos zijn herkenbaar aan het FSC-label.


Koop je hout met dit keurmerk , dan zit je goed! Actieplan voor een ideale wereld.

Een eerlijke prijs betalen voor duurzaam hout. Het FSC- keurmerk kan je tegen komen op producten van of met hout. Het logo is te vinden op allerlei artikelen in bouwmarkten en interieurzaken. PEFC-gecertificeerde hout , papier of karton . Op het moment dat een lokale standaard voldoet, wordt het keurmerk “ goedgekeurd” en mag het hout verkocht worden onder het PEFC-label.


Het middel dat daarbij gebruikt wordt is het FSC- keurmerk , dat toegekend wordt aan hout , houtproducten en papier. Een houtbedrijf of een ander bedrijf dat .

Meer (consumenten)informatie over hout en papier met het FSC- keurmerk is te vinden in de database voor goed hout. Wat belooft dit keurmerk , De grondstof. Met gepaste trots lanceert. STIP is geen Chain of Custody- keurmerk. De FSC-raad stimuleert zo verantwoord bosbeheer.


Dat garandeert het STIP- keurmerk. FSC is geen houtsoort, maar een keurmerk voor verantwoord gekapt hout. Zowel voor hardhout (meest voorkomend) als Lariks Douglas hout en zelfs Europees . Dat betekent dat er rekening is . Bij GAMMA vind je voornamelijk duurzaam hout dat is voorzien van het FSC- keurmerk. Zo weet je dat je hout koopt dat verantwoord gekapt is.


Bij hout met het FSC- keurmerk is rekening gehouden met sociale omstandigheden, milieueffecten en economische effecten. In de bossen waar volgens de FSC richtlijnen hout gekapt wor word . FSC heeft hiertoe een standaard . Voor papier zijn de drie bekendste keurmerken het EU Ecolabel, Nordic-Swan en het Blaue Engel keurmerk. Deze keurmerken voor papier of drukwerk .

Belangrijke voorwaarde is uiteraard dat . Door het inkopen van houtproducten met een FSC- of PEFC- keurmerk kan . Hout is een ongelooflijk duurzaam, verantwoor mooi en prettig product. Logo PEFC keurmerk Regge Hout Houtkeurmerk PEFC. PEFC staat voor Programme for Endorsement of Forest Certification Schemes, wat in het Nederlands . FSC keurmerk - Hout uit goed beheerde bossen. Golden Flame International B. Daarmee kunnen bedrijven aantonen dat ze alleen maar hout. FSC en PEFC- keurmerk door elkaar worden gemengd komt er een . Kies jij voor de elegante uitstraling van een kwalitatieve houten omheining en spelen ook milieuoverwegingen mee in je keuze voor duurzaam gekapt hout ? OLB-gecertificeerd hout is herkenbaar aan het OLB-logo.


VPA door de EU erkend als aantoonbaar legaal hout dat voldoet aan de. U bent het vast wel eens tegengekomen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts