maandag 30 maart 2015

Soorten kevers

Informatie over duizenden verschillende soorten dieren, planten en paddenstoelen die in Nederland. Via de heer Frank Köhler die een indrukwekkende Duitse site heeft over kevers ( koleopterologie.de), zijn beide soorten voor mij op naam gebracht. Veel soorten leven van levende planten, . Hier kan u de meest voorkomende in België vinden en hoe u de kevers kan bestrijden. In Nederland komen twee soorten vuurkevers voor, de Zwartkopvuurkever .

Daarnaast bestaan er ook erg veel minuscule soorten kevers. Osmoderma eremita, de heldenbok Cerambyx cerdo en twee waterkevers:. Overzicht van de Nederlandse biodiversiteit.


Het Nederlands Soortenregister zet de standaard voor naamgeving en voorkomen van Nederlandse soorten. De broodkever is een zeer algemene diersoort die behoort tot de klopkevers ( houtaantastende kevers ). Hij voedt zich, in tegenstelling tot zijn soortgenoten, met . De maïsklander is een kever die behoort tot de snuitkevers.

Er zijn wel meer soorten klanders zoals de graanklander en de rijstklander. Ze vangen kevers in het vel uit de bomen en in het water en komen zo allerlei keversoorten tegen. We kennen op aarde meer dan 350. Ze hebben dus zes poten en een lijf dat bestaat uit drie stukken: kop, . Ook in andere keverfamilies vinden we soorten met korte schildjes, zoals bij de boktorren.


De chitine, waaruit de schilden . Rob Westerduin: 1soorten kevers bij bezoeken. Kevers in mijn tuin met veel fotos. In de koude wintermaanden waren vooral kortschildkevers nog altijd actief. Voor meer informatie over het uiterlijk en de leefwijze van diverse soorten.


Aangetast product is te herkennen aan de uitvliegopeningen van de kevers. Grootste assortiment opgezette insecten, van de beste kwaliteit. Haal de natuur verantwoord in huis: stolp met verschillende soorten kevers - Chrysochroa . En ze zijn allemaal fantastisch!


Insecten zijn heel succesvol. Ongeveer van alle soorten dieren zijn .

En nee, dan hebben we het niet over de kever op vier wielen van onze Oosterburen. Hiervan zijn vijf soorten momenteel niet in gevaar, één bijna in gevaar, vijf.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts