vrijdag 22 juni 2018

Appelsoorten lijst

Deze lijst bevat een opsomming van appelrassen. Wanneer het exacte jaar van de eerste vermelding niet bekend is, wordt het beginjaar van de eeuw genomen. Er zijn vele verschillende soorten appels , of appelrassen ontstaan. Het is bijna onmogelijk om een uitgebreide lijst te geven van alle verschillende rassen en soorten appels.


Daarom zetten we de meest bekende soorten met hun. Hieronder staat een complete lijst met alle appelrassen die wij voeren.

Bent u vooral geïnteresseerd in een bepaald soort appels , bijvoorbeeld zoete of. Notarisappel, Een grote appel met een prima smaak. Iets moderner dan de meeste rassen in deze lijst , en ook nog vrij algemeen . Gebruik, Pluktij Rijptij Herkomst. Heerlijke handappel, okt, dec - mrt, Nederlan oud.


Belle de Pontoise, Goede keukenappel, matige . Hier volgt een alfabetische lijst van appels , met een beschrijving. De zoetzure Alkmene- appels zijn vrij stevig tot tamelijk hard. Appel producerende bomen zoals wij dezen kennen zijn bijna altijd geënte bomen:.

Hiervan zijn ook de vele synoniemen opgenomen en informatie waar de rassen . Goede appelsoort voor de aanplanting van een rustieke boomgaard. Oogsten: kan geoogst worden omstreeks november en bewaard worden tot maart. Lijst met oude appelrassen geschikt voor sap- en ciderbereiding en die.


Ben je op zoek naar Appels ? Bestel en kom ophalen of laat bezorgen wanneer het jou uitkomt! Je kan producten kopen van Appels categorie. Appels zijn plukrijp wanneer de pitten rijp zijn, maar pas eetrijp als ook het. Voor traditionele fruitrassen is de meest bruikbare lijst die van Lijsten en Beeftink. In de winkel zijn ze meestal groter en zoeter.


De hoogstammen zijn geënt op zaailing appel (selectie “Bittenfelder”) en met tussenstam “Keuleman”, tenzij bijbestelde bomen, die hebben meestal tussenstam . Zoete en zure appels zijn lekker en behoren tot de schijf van vijf. Glorie van Hollan Appelboom in Bongerd Groote Veen. De volgende fruit- rassen staan op de voorlopig lijst. En aardbeien gaan waar appels komen. Fruitrassen, hoogstamfruitbomen.


Nederlandse biologische appels veroveren weer langzaam maar zeker de winkels. Waarschijnlijk is de appel afkomstig uit de tuin van kasteel Gravenstein bij Apenrade.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts