vrijdag 29 juni 2018

Duurzame vis

De VISwijzer beoordeelt vissen , schaal- en schelpdieren, die in Nederland te koop zijn op duurzaamheid. Om het MSC-keurmerk te krijgen moet een visserij voldoen aan de MSC- standaard voor duurzaam gevangen vis. Dit is de strengste en meest veelomvattende . Maar wat is nou eigenlijk . Duurzame vis of biologische vis.

Biologische zalm, duurzame scholfilet, wilde zalm, natuurlijke harder. Om overbevissing te voorkomen en de impact op natuur en milieu te verkleinen bestaan er keurmerken voor zowel wilde vis als voor kweekvis. Er zijn ontelbare factoren waarmee je rekening moet houden. En toch zijn er een paar vragen die je kunt stellen als je duurzame vis wilt kopen.


Als consument is het soms lastig om te achterhalen welke vis duurzaam gevangen is. De verschillende keurmerken voor duurzame vangst en kweek kunnen . Vier van de vijf Nederlandse restaurants serveren een of meerdere sterk overbeviste of mogelijk zelfs illegaal gevangen vissen. Toegevoegd na minuten: Maakt het nog wat uit waar deze vandaan komt?

Keurmerken van de Gezonde Viswinkel, voor de biologische vis is dat EKO van Skal, voor de duurzaam gevangen vis voeren wij het MSC keurmerk. Bij Gerard van Es staan wij voor duurzame vis. Vis is goed voor u, maar de visvangst heeft ook invloed op natuur en milieu. Het helpt om te kiezen voor duurzame vis.


Vis is duurzaam wanneer het afkomstig is van een visserij die rekening houdt met de mogelijke gevolgen van de manier van vissen voor het ecosysteem. Van alle keurmerken zijn er twee waar je in elk geval op af kunt gaan. Wat wordt er met duurzame visserij bedoeld denk je? Het woord duurzaam betekent volgens het woordenboek: bestemd om lang te bestaan. De topkeurmerken voor vis (Biologisch, MSC en ASC) stellen eisen op het gebied van duurzame visserij of verantwoorde kweek.


Kies vis met een keurmerk. Om ook in de toekomst van vis te kunnen genieten, is het belangrijk te kiezen voor duurzaam gevangen vis , voorzien van een keurmerk. Wist je dat gezonde vis haast niet bestaat? Wanneer je toch graag vis wilt eten, kies dan minstens voor duurzame vis.


Deelnemende restaurants moeten minimaal dertig procent duurzaam gevangen vis verkopen en zoveel mogelijk voor vis uit de groene categorie van de . Bij Brasserie Paardenburg halen we dagelijks verse vis van Versvishandel Jan van As uit Amsterdam. Omdat dit familiebedrijf al sinds . Eén maal per jaar wordt in Scheveningen traditioneel het eerste vaatje haring voor een hoog bedrag geveild.

Je hebt vast ook wel eens één weggewerkt of . U garandeert dat de vis die u verkoopt, gecontroleerd van duurzame herkomst is. Of u nu een groothandel in vis bent of een visspecialist. De Bewuste Visweek is de jaarlijkse themaweek in week over duurzame , wildgevangen (MSC) en verantwoord gekweekte (ASC) vis , schaal- en . Door de grote hoeveelheid keurmerken voor duurzame vis weten consumenten vaak niet meer welke vis ze nu wel en niet moeten kopen, als . Als duurzaam restaurant hebben we onze eigen selectie duurzame vis samengesteld voor de Proeverij en de à la carte.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts